Комітет Сенату США зі збройних сил зайнявся розслідуванням дій засновника SpaceX Ілона Маска. Бізнесмен у минулому році обмежив роботу супутникового інтернету Starlink для того, щоб зірвати атаку України на російські військові кораблі в окупованому Криму.

Про це пише Bloomberg.

Ілон Маск, фото: GettyImages
Ілон Маск, фото: GettyImages

Голова комітету Джек Рід заявив, що звіти про використання Starlink "виявили серйозні проблеми з відповідальністю нацбезпеки", і комітет "активно вивчає це питання з усіх боків".

"Ні Ілон Маск, ні будь-який приватний громадянин не можуть мати останнє слово, коли йдеться про національну безпеку США", – зазначає очільник комітету.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Ілон Маск: скрін з відео
Ілон Маск: скрін з відео

Інші сенатори-демократи в комітеті, в тому числі Джин Шахін з Нью-Гемпширу та Елізабет Воррен з Массачусетсу, вимагали від Міністерства оборони відповіді, чому саме Маск, а не уряд США, вирішував, коли Україна може використовувати супутникову мережу.

Ілон Маск. Фото: CNN
Ілон Маск. Фото: CNN
Ілон Маск. Фото: CNN

Помічник Конгресу, який побажав залишитися неназваним повідомив, що Шахін і Воррен планують надіслати лист міністру оборони Ллойду Остіну з проханням надати подробиці про роботу Starlink і Маска в Україні.

За словами помічника, комітет ще не починає офіційне розслідування, а скоріше збирає інформацію.

Нагадаємо, війна не триватиме довго: Буданов назвав причину

Раніше ми писали про те, що росіяни копять ракети і готуються до масових ударів: у ГУР позбавили українців надії на світ, але гірше ніж у 2022 не буде

Як повідомляв Знай.ua, повернули мільйони доларів на викрадення: як українських дітей вивезли до спецтаборів Білорусі