Український контрнаступ повільно, але вірно просувається і мина шляху до повного звільнення наших земель від російських окупантів.

Звичайно, знаходяться і скептики, які критикують темп наступу ЗСУ або міркують про меншу міру важливості звільнених міст у порівнянні з тим же правобережжям Херсона. Ось до таких знавців звернувся і глава МЗС Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба, фото: Instagram
Дмитро Кулеба, фото: Instagram

Міністр стверджує, що Україна у своєму контрнаступі просувається вперед з кожним днем. Про це він сказав в інтерв'ю CNN 1 вересня.

Міністр зазначив, що якби Україна зазнавала поразки, то він став би, ймовірно, першим, хто сказав би правду.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Ми не терпимо невдачі - ми просуваємося вперед" , - сказав Кулеба.

Також він висловився про тих, хто критикує темпи наступу Сил оборони, зазначивши, що треба думати про солдатів, які ведуть цей наступ.

"Що ви відчуваєте, коли повертаєтесь із завдання, берете телефон, відкриваєте його і починаєте читати, як усі розумні люди кажуть, що ви повільні і що ви недостатньо добре працюєте? Ти щойно втратив двох своїх побратимів. Тебе мало не вбили. Ти проповз. кілометр на животі, розмінуючи поле. Ти пожертвував собою – у жорстокому бою взяв проклятий російський окоп. А потім читаєш, що хтось каже: "Хлопці, ви занадто повільні", - сказав Кулеба.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Міністр вважає, що партнери України, зокрема США, "розуміють, що справи йдуть у правильному напрямку". А також є розуміння того, що жодної трагедії чи уповільнення немає.

"Так відбувається тому, що це важко, це тяжка боротьба" , - додав він.

Нагадаємо, що Михайло Подоляк спрогнозував, коли в Україні закінчиться війна.

Раніше ми повідомляли, що соратник путіна дзвонив до Офісу Президента 24 лютого, але його обдурили.