Ракетні удари руйнують Україну з 24 лютого 2022 року і, на жаль, багато жителів нашої країни вже до них звикли.

Саме обстріли Росії "посадили" енергетику України минулої зими, коли всі ми переживали години блекаутів і бігали заряджати телефони в супермаркети і "Пункті Незламності". Нині ж українців знову лякають складною зимою, адже росіяни, нібито, не проґавлять можливості знову залишити нас без світла та тепла в холодну пору.

Ракетний обстріл ТЕЦ. Фото: скриншот з відео
Ракетний обстріл ТЕЦ. Фото: скриншот з відео

Однак у військовому керівництві України заявили про те, що ракетних ударів може і не бути, адже у путінської Росії вкрай обмежений запас ракет.

"Взимку РФ битиме по Україні дронами, а не ракетами", - заявив спікер ВР ЗСУ Юрій Ігнат у інтерв'ю.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Він підкреслив, що росіяни вже не мають того стратегічного запасу ракет, який вони використовували минулої зими.

"Ми тільки збили 750 ракет і 750 дронів. А ще й не збиті були. Тому понад тисячу вони використали ", - уточнив Ігнат.

Юрій Ігнат. Фото: Youtube
Юрій Ігнат. Фото: Youtube

Однак за його словами, росія не залишить намірів вивести з ладу наш паливно-енергетичний сектор, щоб знеструмити країну в холодну пору і використовує для цього дрони-камікадзе, які не менш небезпечні, ніж ракети.

Юрій Гнат також розповів, чи навмисно путінські війська стріляють по житлових будинках, де перебувають мирні українці. Він стверджує, що тут важко відповісти однозначно.

"Наприклад, у ракетах Х-22 допустима похибка 600 метрів. У Дніпрі начебто по ТЕЦ вони хотіли потрапити, а знесли половину будинку. Не можна виключати і людську помилку, адже кожна ракета програмується перед застосуванням: їй прокладають маршрут, як вона має відлетіти, як обійти наші засоби ППО” , – розповідає Ігнат.

Крилаті ракети Х-55. Фото: Схеми
Крилаті ракети Х-55. Фото: Схеми

Водночас, ракети "Калібр" і Х-101 високоточні і радіус їхнього влучення — близько 20 метрів, то з цими ракетами, коли вони потрапляють у будинки, буває різне. Як каже Ігнат, можливо, неправильно сплановано маршрут ракет, а можливо і свідомо це робиться.

Нагадаємо, що ЗСУ відпрацьовують нову тактику і росіяни в паніці біжать: "Контрнаступ не провалився, але він..."

Раніше повідомляли, що українців обстрілюють власними ракетами: "Віддали за газові борги".

Також стало відомо про важливий прогноз від тарологині Хомутовської: до чого готуватись у серпні.