Торік аналітик дав два прогнози на травень-червень, та жовтень-листопад, щодо другого відрізку часу - впевненість залишається.

Про це розповідає Віктор Андрусів. Він зазначив, що веде мову не про закінчення війни, а про припинення бойових дій і початок переговорів.

Віктор Андрусів, фото: скріншот із відео
Віктор Андрусів, фото: скріншот із відео

Відразу підкреслю переговори не означають поразку і не означають кінця війни. Навпаки вони можуть провалитись і все почнеться знову. Я думаю, що в зиму ми ввійдемо в переговорний процес. — зазначив Андрусів.

На думку Андрусіва, у нашій війні є дві можливих патових ситуації, які спровокують переговорний процес. Перша - наш контрнаступ не вдався, жодна зі сторін не може перемогти. Друга - це наш контрнаступ вдався, російські війська опинились в критичній ситуації. Це ще одна патова ситуація, оскільки рф потрапляє в ситуацію, в якій використання ядерної зброї є питанням їх виживання.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Жінки на фронті. Фото: скриншот з відео
Жінки на фронті. Фото: скриншот з відео

Як зазначає аналітик, стратегія Заходу показати путіну, що він не може виграти і посадити його за стіл переговорів. Для Заходу значно важливіше утримати росію від Китаю, чим дати Україні перемогти.

За переговори говорить і той факт, що вони можуть зняти непотрібні ризики.

Щодо ситуації у рф, то думка Андрусів полягає в тому, що путін чекає на переговори. Але щоб сидіти на них сильним йому треба відбити наш контрнаступ.

Зрештою, листопад є теж певною точкою для путіна. Сподіватись на кризу в енергетиці сенсу немає, оскільки Україна дуже зміцнила себе автономними засобами на зиму, і ще й ППО.

Щодо ситуації в Україні

Ми контранаступаємо. Це вже успіх, а про результати наших наступів судити ще рано. Втім, зрозуміло, що до кінця осені ми отримаємо конкретний результат. Я залишаюсь оптимістом щодо цього результату: ми прорвемо російську оборону. Але в будь-якому випадку після цих наступів ми не скоро зможемо сформувати новий потужний потенціал, щоб завершити війну ідеальним сценарієм повного розгрому рф. — зазначив Андрусів.

Цей омріяний сценарій має дуже мало шансів в нашій війні. Зрештою, ми теж виснажуємося морально, фізично, ресурсно.

Українські захисники, скріншот: YouTube
Українські захисники, скріншот: YouTube

Щоб ви розуміли скільки стоїть на кону: якщо ми не досягнемо успіху в контрнаступі - західна допомога почне танути на очах, і зведеться виключно до підтримки на рівні стримування орків. Переговори будуть вимушеними. Тоді як успіх навпаки стимулює підтримку, і переговори будуть питанням нашого вибору.

За словами Андрусіва після листопада жодній зі сторін важко буде сподіватись на однозначну перемогу у війні. Вивести її зможе або смерть путіна, або політична дестабілізація в рф, або інші глобальні аномалії.

Нагадаємо, ми писали, що білоруські вертольоти вторглися до повітряного простору Польщі: як реагує НАТО.

Як повідомляв "Знай.ua", на Сумщині українець "зберігав у себе на подвір'ї" російський танк Т80: "А от чого нема, того нема".

Також "Знай.ua" інформував, блокада України в Чорному морі: експерти розповіли, чи вигорить у путіна його підлий план.