Після скасування зернової угоди росією країна-окупант заявила про те, що розцінюватиме будь-які кораблі, які рухаються в Чорному морі у бік України, як ворожі.

Звичайно, іншого від терористів ніхто не очікував, але постає логічне питання: чи зможе росія здійснити блокаду України в Чорному морі? Тим більше, що владимир путін уже заявив про намір постачати в країни Африки зерно.

путін, скріншот: Telegram
путін, скріншот: Telegram

В Інституті вивчення війни заявили про те, що посилення Чорноморським флотом рф своєї присутності в Чорному морі не дозволить Москві блокувати Україну, зокрема через побоювання військової конфронтації з країнами НАТО в цьому регіоні.

За даними ISW, російський Чорноморський флот посилює військову присутність в акваторії Чорного моря, імовірно, маючи намір створити умови для примусової зупинки та обшуку цивільних судів, а також посилення контролю, зазначають експерти.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Кораблі у Чорному морі. Фото: YouTube
Кораблі у Чорному морі. Фото: YouTube

Як повідомили в українському військовому медіа-центрі (Military Media Center) та Міноборони Великобританії, російські сили готують кораблі у Чорному морі, щоб "підсилити блокаду України".

При цьому в ISW зазначають, що російський Чорноморський флот навряд чи спробує повністю блокувати Україну, незважаючи на посилення заходів проти цивільних судів.

"Повна російська блокада України в Чорному морі означатиме, що російські сили зможуть вести вогонь по всіх суднах, які намагаються потрапити до України" , - йдеться у звіті.

Так, малоймовірно, що росія намагатиметься ввести таку повну блокаду, щоб не спровокувати військовий конфлікт з прибережними країнами в Чорноморському регіоні, включаючи членів НАТО Румунію, Болгарію та Туреччину.

Морський флот, скріншот: YouTube
Морський флот, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що воїни ЗСУ знищили новітню розробку росіян, не залишивши їй жодного шансу.

Раніше ми повідомляли, що екстрасенс проаналізував слова Резнікова про перемогу 2024 року: чого чекати українцям.