Повномасштабна війна, військовий стан та мобілізація тривають понад 500 днів із 24 лютого 2022 року, коли російські окупанти вторглися на територію України з різних напрямків.

Тоді тисячі чоловіків взяли до рук зброю, щоб захистити свої сім'ї та країну від агресора. А зараз триває роздача повісток, бо воїни ЗСУ щодня ризикують життям заради нашої свободи та незалежності. Вони зазнають поранень, гинуть і потрібні люди, щоб їх замінювати... до того ж, треба звільнити чималу частину територій від окупації, щоб закінчити цю війну.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Варто нагадати, що 2 травня 2023 року Верховна Рада України підтримала продовження військового стану ще на 90 діб, тобто до 18 серпня. Швидше за все, процес не буде скасовано. Тому розповімо про зміни, які ми відчуємо в останньому місяці літа.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Саме у серпні терміновики зможуть у добровільному порядку перевестись у категорію мобілізованих, про що йдеться на сайті Кабміну, бо наприкінці червня набрав чинності Закон №3161-ІХ. Однак це може статися лише за умови, якщо термін військової служби терміновика закінчився під час військового стану, якщо вони прослужили не менше шести місяців від 24 лютого, їхню службу було продовжено "понад встановлені терміни".

І, що важливо, Закон передбачає щомісячну "винагороду" для терміновиків.

Нагадаємо, в Україні масово перевіряють ТЦК на порушення під час мобілізації: куди звертатися зі скаргами

Як повідомляв "Знай.uа", довго не цокалися: військкоми в мить викрали українця

Знай.ua писав, в'язниця, штраф чи похід у поліклініку: які покарання є в Україні за ухилення від мобілізації