Безглуздий "державний переворот" на росії закінчився пшиком, чим жителі боліт ще раз довели своє вміння протестувати.

Призвідника Євгена Пригожина путін пробачив за всіма статтями кримінального кодексу ( у тому числі і за вбивство пілотів) і відправив до Білорусі. Звичайно ж українців одразу почали залякувати можливим наступом угруповання "Вагнер" із земель Лукашенка. То навіщо білоруському диктатору може знадобитися кухар путіна Пригожин?

євген пригожин, скріншот: Telegram
євген пригожин, скріншот: Telegram

В Інституті вивчення війни заявили про те, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, ймовірно, планує використовувати ПВК "Вагнер" для маневру, щоб збалансувати кампанію Кремля з поглинання Білорусі та створення союзної держави з росією.

Якщо розповідь Лукашенка про переговори з Пригожиним вірна, це демонструє, що він "політично підкований актор, здатний впливати у вищих ешелонах російської політики" .

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Лукашенко втрутився як посередник, ймовірно, частково для того, щоб дати зрозуміти путіну та іншим високопоставленим кремлівським чиновникам, що Москва не повинна жартувати з Лукашенком і що Лукашенко здатний успішно та незалежно діяти в російській політиці", - йдеться у повідомленні .

Лукашенко на врученні генеральських погонів
Лукашенко на врученні генеральських погонів

Також наголошується, що Лукашенко, ймовірно, планує встановити жорсткий контроль над силами ПВК "Вагнер", які прямують до Білорусі.

Він також заявив, що у Білорусі не будуть відкриті центри вербування, схожі на існуючі в росії для вагнерівців. Однак він дозволить білорусам і, можливо, громадянам інших країн приєднуватися до ПВК "Вагнер" у Білорусі.

Крім того, Лукашенко заявив, що вагнерівці мають більше підготовки, ніж білоруські військові, і що його армія могла б скористатися багатим бойовим досвідом ПВК "Вагнер".

"Вагнерівці". Фото: скрін youtube
"Вагнерівці". Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що Лукашенко врятував Фірташа від екстрадиції до США: отримав від Білорусі дипломатичну посаду.

Раніше ми повідомляли про терміновий виступ Лукашенка: погрози із Заходу та підготовка до війни.