У Молдові почали побоюватися ще більше російської агресії, і тепер почали просити у союзників з Європи нові системи ППО.

Про це Санду сказала на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, пише Reuters.

Лідер країни зазначила, що російська загроза лише починає розростатися, і тому союзники зобов'язані допомогти державі з протиповітряною обороною, адже воюючи в Україні, Москва дестабілізує ще одну країну.

ППО IRIS-T, фото з вільних джерел
ППО IRIS-T, фото з вільних джерел

"Ми розуміємо, що Україна є пріоритетом, але ми також сподіваємось отримати небагато", - заявила президент.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

На форумі було наголошено, що Молдова за останній рік значно збільшила військовий бюджет і вже ведуться переговори про серйозний захист. Росія продовжує використовувати свої сепаратистські рухи в так званому Придністров'ї, проте поки що їм це не вдається.

"Росія дійсно намагалася мобілізувати корумповані групи в Молдові та проросійські партії з метою повалити уряд, парламент і президентство, і це не означає, що вона здалася, але поки що нам вдалося зберегти стабільність", - говорить президент.

Майя Санду. Фото: Youtube
Майя Санду. Фото: Youtube

До речі, головною причиною, через яку Молдові знадобилися системи ППО – російські ракети, що летять Україною. За останні кілька місяців уже було щонайменше три випадки, коли атакуючи Україну путін зачіпає і території Молдови. Робиться це спеціально чи випадково – сказати поки що складно.

Нагадаємо, що путін розчарувався у своїх генералах, і почав "тасувати колоду" для вигаданих перемог

Раніше повідомлялося, що бобри стали на бік ЗСУ: зубатий союзник допоміг зупинити окупантів

Також, у Росії знову поспішили зі "взяттям" Соледара, і пропагандисти запідозрили недобре