Нова розробка від «Укоборонпрому» може значно вплинути на перебіг війни на нашу користь вже в найближчому майбутньому.

Про це розповів у студії "Сніданку з 1+1" менеджер проектів державного оборонного концерну Олег Болдирєв.

Йдеться про уламкову міну, яка стала справжньою сенсацією інформаційного порядку денного. Чи справді вона зможе змінити перебіг бойових дій в Україні.

Знешкодження міни. Фото: Telegram
Знешкодження міни. Фото: Telegram

За словами чоловіка ця 82-мм міна здатна вражати живу силу, легкі зміцнення, а також неброньовану автотехніку. Летить приблизно до чотирьох із половиною кілометрів, що робить із неї вкрай гарною зброєю для боїв в умовах забудов. До речі, зроблена вона з чавуну.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Фішка нашої міни в тому, що вона абсолютно повторювана від партії до партії, вони ідентичні. У СРСР допускали відхилення, а тепер все інакше", - каже Олег Болдирєв.

Розмінування, фото ДСНС
Розмінування, фото ДСНС

Із завдання сьогодні розпочати виготовляти всю номенклатуру боєприпасів для української артилерії. Тобто, крім постачань від союзників в Україні, вже є свої розробки. Саме російська агресія змусила вдатися до цього кроку.

Раніше в Україні вже розпочалося виробництво вітчизняних боєприпасів, і мова в основному про дефіцитні калібри – 152 міліметри. При цьому роблять це за новітніми розробками Альянсу НАТО, що наближає нас ще на кілька кроків до членства.

Потужності виробництва розташовані сьогодні як в Україні, так і в країнах союзників.

Нагадаємо, чому військ НАТО досі немає в Україні

Раніше повідомлялося, що росіяни залишають на звільнених територіях нові міни-пастки: рятувальникам доводиться вчитися просто на місці .

Також, журналісти зв'язалися з окупантом, який завдав удару по будинку в Дніпрі, але він почав все заперечувати