Російські окупанти замінували магазини та дитячі майданчики в Херсонській області. Роблять усе, щоби не дати спокійно жити місцевим жителям.

Про це повідомляє Оперативне угруповання військ "Каховка" у соціальній мережі Facebook.

Справа в тому, що на звільнених від росіян територіях Херсонської області військові почали знаходити такі пристрої, як на фотографіях. І найголовніше, не в порожніх місцях, а там де найчастіше проводять вільний час діти та дорослі. Нічого святого у росіян не лишилося.

Спеціальні підрозділи щодня проводять "зачистку" звільнених територій, знаходячи там залишки "російського світу".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Не треба бути військовим, щоб зрозуміти, що такі дії противника спрямовані проти цивільного населення. Ворог уже давно закинув ідеї щодо подолання української армії, зараз його метою є місцеві жителі України. Ворог усіма можливими способами намагається придушити український дух, віру в Перемогу українського народу, віру у спокійне щасливе життя. Але ми знаємо - українців так просто не залякати, нашу націю не здолає підлий окупант", - йдеться у повідомленні Оперативної групи.

МОН-50, фото: вільне джерело
МОН-50, фото: вільне джерело

Все це протипіхотні уламкові міни МОН-50. Вибухає вона від електродетонатора в керованій версії, або ж від запалу при встановленні підривника.

МОН-50, фото: вільне джерело
МОН-50, фото: вільне джерело

Вони були заборонені для використання, але, як знаємо, росіянам правила не писані і вони ніколи нікого не слухають.

Нагадаємо, що російські окупанти готуються відступати: хочуть залишити за собою випалену землю

Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Ердоган вирішив стати на бік путіна: допомагатиме і вже закликає до переговорів

Також, секретар РНБО Олексій Данилов зробив важливу заяву про контрнаступ ЗСУ