Стало відомо, що росіяни почали застосовувати в Україні нові міни-пастки. Раніше на наших теренах таких не бачили, і вони вкрай небезпечні.

Про це розповів в інтерв'ю журналістам заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

Щойно росіяни починають відступати, тоді вони починають мінувати за собою всю нашу територію. Внаслідок цього страждають звичайні люди, оскільки часом вибухівки знаходять у матрацах навіть.

Розмінування, фото ДСНС
Розмінування, фото ДСНС

Вибухотехнікам доводиться на ходу вчитися знешкоджувати вибухівки, з якими вони раніше ще не працювали жодного разу, і кожен рух може стати фатальним. До речі, росіяни використовують радянські методики.

Популярні новини зараз
Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Росіяни розвивали систему замінувань, спираючись на базу радянської школи, яка насправді була досить розвиненою. Вони застосовують міни із сейсмічними датчиками, нові міни-пастки, з якими ми тільки зараз зіткнулися. Тому нашим фахівцям цього також треба вчитися. Олександр Фацевич

розмінування Донбасу, фото з Facebook
розмінування Донбасу, фото з Facebook

У наших рятувальників немає часу на те, щоб вчитися працювати з новими типами вибухівки окупантів, адже розбиратися доводиться на місці, і це вкрай небезпечно.

Наразі ж у Національній поліції планують створити спецпідрозділ для додаткових груп вибухотехніків. Вони повинні виконувати завдання, пов'язані з розмінуванням територій, які вже були звільнені від окупантів.

Розмінування, фото ДСНС
Розмінування, фото ДСНС

Нагадаємо, що у Кремлі натякають на ганебний мирний план: створити ще одну Північну Корею

Раніше повідомлялося, що суд не взяв під варту зрадницю: працювала на оккупантів у Харківській області

Також хто може стати останнім президентом Росії перед розвалом: затримається на кілька місяців