Мирні переговори відбудуться не раніше, ніж за кілька місяців, і вся причина у підготовці спеціального документа.

Про це пише The Wall Street Journal , аналізуючи дії сторін конфлікту.

Справа в тому, що дипломатія навколо війни в Україні лише почала зараз набирати обертів, хоча обидві сторони поки що не збираються сідати за стіл переговорів.

У Кремлі постійно говорять про необхідність цього кроку, проте зрозуміло, що робиться це для перегрупування військ і поповнення резервів. Путін хоче заморозити конфлікт ще на якийсь час.

Володимир Зеленський та Джо Байден, фото: пресслужба ОП
Володимир Зеленський та Джо Байден, фото: пресслужба ОП

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

В Україні ж прямо кажуть, що там нема з ким розмовляти, і спочатку потрібно максимально зміцнити переговорні позиції.

Саме для цього Володимир Зеленський приїжджав до США до Джо Байдена, а кремлівський алкоголік Дмитро Медведєв до Китаю.

"Обидві сторони шукають переваги на полі бою, оскільки настає зима, і бойові дії в умовах морозу стають все більш важкими. Київ і Москва також працюють над тим, щоб здобути гору в підготовці до переговорів, які багато хто вважає неминучими, хоча терміни будь-яких переговорів залишаються далеко неясними і, мабуть, пройдуть не раніше ніж за кілька місяців» - йдеться у повідомленні.

Переговори рф і України, скріншот з відео
Переговори рф і України, скріншот з відео

Крім того, команда президента України Володимира Зеленського вже почала готувати мирний план щодо завершення війни, і його можуть представити вже у лютому, ближче до першої річниці. Там буде щонайменше 10 пунктів.

"Представники США, України та НАТО заявили, що позиція України на будь-яких переговорах, де вона, ймовірно, вимагатиме від Москви значних поступок, залежатиме від її позиції на полі бою. Тому Київ хоче підготуватися до потенційних мирних переговорів шляхом досягнення військових перемог", – йдеться у матеріалі.

Війна в Україні. Фото: скрін youtube
Війна в Україні. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що системи Patriot та розумні бомби: Україна зможе краще себе захистити

Раніше повідомлялося, що путін почав розпалювати конфлікт на Балканах через свою ганьбу в Україні, у Косові дуже стурбувалися

Також у Кремлі підготували замах на Буданова та Резнікова, але СБУ вчасно схаменулися: кілер був уже на кордоні .