Росія продовжує спроби дестабілізації ситуації в Європі, і тепер вони взялися за розпалювання конфлікту на Балканах. Навіщо це насправді путіну.

Про це заявив прем'єр-міністр Косово Альбін Курті, повідомляє The Guardian.

Зараз Захід сильно турбують можливі зв'язки Белграда та уряду Сербії з офіційною Москвою, оскільки їхня політика спрямована на розпалювання конфлікту. В усьому виною програш путіна у війні проти України.

Зустріч президент РФ з президентом Сербії
Зустріч президент РФ з президентом Сербії

Справа в тому, що зараз етнічні серби на півночі Косова почали встановлювати барикади, і тим самим перешкоджають вільному пересуванню влади Косова, хоч у США та ЄС просять їх демонтувати.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У той же час президент Сербії Олександр Вучич швидко скористався своїм становищем і запросив у НАТО дозвіл на відправлення сербського поліцейського корпусу в Косівську Митровицю.

Це сталося вперше після завершення війни у ​​1999 році, і найімовірніше запит буде відхилено.

Альбін Курті, скріншот: YouTube
Альбін Курті, скріншот: YouTube

Уся ця ситуація може сильно загостритися на користь путіну, оскільки російські та сербські сили провели 104 спільні військові навчання у 2021 році, і влада Косова цим стурбована.

"ЄС і США згодні з тим, що барикади слід зняти. Але вони також стурбовані тим, як це може бути використано Белградом. Тепер, коли Росія зазнала серйозних поразок в Україні після свого вторгнення та агресії, вона зацікавлена ​​в аутсорсингу розпалювання війни на Балканах, де у них є клієнт, який перебуває у Белграді", – зазначив він.

Зустріч президент РФ з президентом Сербії
Зустріч президент РФ з президентом Сербії

Нагадаємо, що путін просуватиметься далі вже наступного року: під загрозою сусідня держава

Раніше повідомлялося, що удари ЗСУ по Москві: Гіркін передбачив, коли приготуватися жителям Росії

Також названо озброєння, яке Україна може отримати після інтерв'ю Залужного: Захід почув посил