Стало відомо про те, що всього за кілька місяців українська система ППО стала значно ефективнішою. Тепер небо значно безпечніше, але ще багато роботи.

Про це у коментарі виданню The Guardian сказав міністр оборони України Олексій Рєзніков.

За його словами, ефективність нашої протиповітряної оборони становить близько 80%. Наприклад, під час одного з крайніх ракетних ударів було збито 60 із 70 ракет, що суттєво знизило кількість наслідків.

Олексій Резніков, фото: скріншот з відео
Олексій Резніков, фото: скріншот з відео

Весь секрет у тому, що в Україні почали використовувати комбінацію всіх систем ППО, які нам відправили союзники, систем радянського часу, а також мобільних кулеметів.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Однак, незважаючи на це, в Україні все ще є небезпечним, і союзників закликають надіслати ще більше таких систем озброєння, щоб повністю закрити небо над Україною.

ППО IRIS-T, фото з вільних джерел
ППО IRIS-T, фото з вільних джерел

Резніков підкреслив, що це важливо, навіть якщо Україна й надалі зможе завдавати ударів углиб Росії, як це було зроблено на авіабазах "Енгельс" та "Дягілєво".

Сподіваємося, що найближчим часом нам вдасться вирішити це питання на нашу користь, і настане перемога. А у небі літатимуть не ракети, а літаки зі щасливими українцями.

До речі, в Україну незабаром прибудуть також ЗРК Patriot із США, які в рази підвищать нашу ефективність, і тоді російські ракети не залишать практично жодного шансу.

Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube
Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube

Нагадаємо, що росіяни вирішили поборотися за свою мову і зганьбилися навіть із цим .

Раніше повідомлялося, що мобіка намагалися закопати живцем за відмову воювати: били та знущалися .

Також 60 тисяч іноземців виявили бажання захищати Україну на полі бою: росіян не любить ніхто