Українські захисники продовжують контрнаступ практично на всіх ділянках фронту, і нам досі потрібна допомога від західних партнерів. Як же надалі розвиватимуться події на фронті.

Про це розповів голова Міністерства оборони України Олексій Резніков у своєму нових інтерв'ю для порталу Politico.

Справа в тому, що на думку чоловіка, Україна може дозволити Заходу випробувати своє озброєння проти російської армії. Від цього лише виграють усі: Захід зможе одразу побачити свою розробку у дії, а Україна отримає таке необхідне озброєння для перемоги над російською агресією.

Олексій Резніков, скріншот: YouTube
Олексій Резніков, скріншот: YouTube

"У нас є бойовий полігон в Україні під час цієї війни…Я думаю, що всі (країни) бачать, як ми використовуємо ці системи, ви знаєте, що у нас є вісім різних 155-мм артилерійських систем у польових умовах… Так що це схоже на змагання між системами, щоб побачити, яка з них виявиться найефективнішою", - каже Олексій Резніков.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також, за словами глави відомства, на дев'ятий місяць війни Україна все ще чекає від Заходу на постачання танків і літаків, адже вони змогли б зіграти одну з ключових ролей у цій війні. Поки що такі розмови не ведуться, проте надія все ще існує. А сам міністр налаштований оптимістично.

Воїни ЗСУ, фото: Facebook
Воїни ЗСУ, фото: Facebook

"Я дійсно оптимістично налаштований у тому, що танки "Абрамс" можливі в майбутньому (для України), і я впевнений, що винищувачі типу F-16, F-15 або "Грипен" зі Швеції також будуть можливі", - продовжив Олексій Резніков.

До речі, в інтерв'ю порталу Fox News чоловік розповів трохи про звільнення Херсонської області. Там настання українців трохи сповільнилося, і окупанти дуже бояться втрати міста.

Це станеться у будь-якому випадку, і потрібно лише небагато часу. Наразі ведеться підготовка.

"На півдні ми також продовжуємо нашу контрнаступальну кампанію. Прямо зараз певні погодні умови, я маю на увазі дощ, роблять нас трохи повільніше. Але ми використовуємо тактику крок за кроком повертати наші села, метри та кілометри, і ми продовжуватимемо це робити", – сказав голова Міноборони.

Олексій Резніков, фото: скріншот з відео
Олексій Резніков, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що путін знову гримить ядерною валізою: запустять, щоб залякати всіх

Раніше повідомлялося, що окупанти продовжують "героїчно" втікати з Херсона: чи чекати на вуличні бої в місті

Також пропагандисти дістали методичку з Маріуполя і готуються повністю стерти Херсон.