Офіційні особи Сполучених Штатів Америки почали підштовхувати Україну до мирних переговорів з Росією. Зокрема, поки що просто замислитись про це.

Про це пише портал The Wall Street Journal,

Найімовірніше, від цієї війни втомилися вже всі, і тому офіційні особи США почали підштовхувати Україну до мирних переговорів з Україною, хоч і представники Білого дому публічно кажуть, що не збираються тиснути на українську владу в цьому питанні.

Переговори рф і України, скріншот з відео
Переговори рф і України, скріншот з відео

Україні вже передали сигнал, що треба бути відкритим для завершення війни таким шляхом, проте спочатку потрібно, щоб свою готовність показали саме у Кремлі.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

"Ми говоримо українцям, що їм вирішувати, коли це робити. Але, можливо, було б непогано це зробити раніше", – сказав західноєвропейський чиновник.

Подібну заяву зробив для Володимира Зеленського та радник Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван під час свого візиту до Києва на початку листопада. Найближчим часом з боку української влади може бути відкритість до діалогу, і це вже так.

Білий дім
Білий дім

Під час свого візиту до Херсона Володимир Зеленський заявив про відкритість України до миру.

А ось європейські чиновники вважають, що це все може навпаки зіграти на руку Росії, тож краще робити так не потрібно.

"Українці отримають повідомлення про те, що їхня боротьба безглузда. Повідомлення, яке отримає Росія, полягатиме в тому, що настав час переобладнати та перебудувати економіку. Ніхто не вірить, що Росія зупиниться, доки не досягне своєї стратегічної мети", – сказав північноєвропейський. чиновник.

Зеленський і Байден, фото: Twitter
Зеленський і Байден, фото: Twitter

Нагадаємо, що російські окупанти почали застосовувати хімічну зброю проти свого ж народу .

Раніше повідомлялося, що путін наказав звезти до Херсона тисячі окупантів і багато артилерії: настають важкі бої за місто

Також готовність до переговорів: Україну схиляють і компроміс путіна