Росія поставила на собі хрест як на експортері, і тепер ніхто не захоче купувати російське озброєння для себе. Чергова перемога путіна на політичній арені.

Про це повідомляють експерти порталу The New York Times.

За їхніми словами, тепер найближчими роками Росія не зможе бути великим експортером зброї, і все це внаслідок міжнародних санкцій та невдач у результаті їх вторгнення на територію України.

Продаж зброї багато років був важливою частиною російської зовнішньої політики, але ще до 24 лютого все це почало сипатися, а потім зовсім прискорилося.

Поставки озброєння, скріншот: Youtube
Поставки озброєння, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Невдачі на фронті підірвали репутацію "військової держави". Новини про те, як їхнє озброєння добре горить навряд чи від сірника швидко розлетілися світом. А міжнародні санкції ще більше ускладнили цей процес.

"Я не вважаю, що Росія зможе відновитися як великий експортер зброї після цього. Навряд чи це станеться найближчим часом, якщо взагалі станеться", - зауважив політолог з Інституту ISEAS-Yusof Ishak у Сінгапурі Ян Стор.

Примітно, що з 2017 по 2021 рік експорт зброї знизився на 5%, і становив до 24 лютого вже 19%. Зараз він наближається до 0 і все через війну в Україні.

путін і військові, скріншот: YouTube
путін і військові, скріншот: YouTube

"У міру того, як війна в Україні триває та посилюються санкції проти Росії, зростають сумніви щодо якості російської зброї, а також здатності Москви виробляти сучасну зброю та надавати довгострокову підтримку покупцям", - зазначив старший дослідник озброєнь у SIPRI Сіємон Веземан.

Росія тепер і сама змушена шукати, де купити озброєння, щоб добитися хоч якихось успіхів.

Розбита техніка окупантів. Фото: скриншот Youtube
Розбита техніка окупантів. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, скільком росіянам робили пластику, щоб ті працювали двійниками путіна.

Раніше повідомлялося, що росіяни ввели масові репресії в Мелітополі через страх перед партизанами: перевіряють телефони та обшукують

Також, Подоляк знову дорікає Заходу за повільну реакцію, а Арестович під "заспокійливим соусом" звернувся до українців .