Росія вже практично вичерпала першу партію іранських дронів, і вони практично зважилися на крок доброї волі в Херсонській області.

Про це 4 листопада заявив міністр оборони України Олексій Рєзніков на брифінгу в одеській філії медіацентру "Україна".

За словами чоловіка, проти українських міст було використано щонайменше 300 одиниць іранських безпілотників, а це практично всі їхні запаси з першої партії.

Олексій Резніков, фото: скріншот з відео
Олексій Резніков, фото: скріншот з відео

"Перша партія іранських дронів, яку привезли росіяни, становила близько 300 одиниць. Практично всі ці 300 одиниць вони використали, обираючи метою об'єкти критичної інфраструктури України, постачання води, електрики, тепла. Більшість із них ми навчилися знищувати. Відсоток досить великий, але, на жаль, ще не 100%", – розповів Міністр оборони.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

При цьому радіти рано, оскільки в Кремлі продовжують вербувати Іран і укладають контракти на поставу. Найближчим часом їх може приїхати від 15 до 24 одиниць. Достовірної інформації при цьому поки що немає.

"Shahed-136". Фото: скриншот з відео
"Shahed-136". Фото: скриншот з відео

Далі чоловік вирішив висловитися щодо "акту доброї волі" в Херсонській області, який може статися найближчим часом. Росіяни вже готові до цього практично.

"Їхня звичка до "актів доброї волі" нам давно вже відома. Так був акт доброї волі, коли вони звільнили територію Київської області, потім Сумської та Чернігівської завдяки рішучим діям сектору безпеки та оборони. Звичайно, я думаю, що потенційно вони готові до чергового "акту доброї волі" щодо лівого берега Дніпра в Херсонській області, в районі міста Херсон, але для цього їм все одно доведеться втратити певний свій потенціал завдяки відповідним діям наших Збройних сил" - продовжив Олексій Резніков.

Нагадаємо, скільком росіянам робили пластику, щоб ті працювали двійниками путіна.

Раніше повідомлялося, що росіяни ввели масові репресії в Мелітополі через страх перед партизанами: перевіряють телефони та обшукують

Також, Подоляк знову дорікає Заходу за повільну реакцію, а Арестович під "заспокійливим соусом" звернувся до українців .