Російський диктатор путін може спробувати використовувати "зернову угоду" як важіль впливу на майбутньому саміті "Великої двадцятки" на Балі.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на поінформованого європейського дипломата.

За його словами, якщо президент все ж таки вибереться з бункера і доїде до саміту, тоді кожен світовий лідер намагатиметься з ним домовитися. Вони розуміють, що без української продукції зима буде вкрай складною, тож почнеться шантаж від Кремля.

путін, фото: скріншот з відео
путін, фото: скріншот з відео

Зернова угода була підписана ще 22 липня у Стамбулі, і це дозволило відновити постачання з портів України агропродукції. Як тільки в Росії траплялися невдачі на полі бою, в Кремлі різко згадували про цю угоду, і намагалися шантажувати світ.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Швидше за все диктатор путін все ж таки дістанеться саміту G20, який розпочнеться на острові Балі вже 15 листопада, хоч раніше його представники і заявляли, що остаточне рішення ще не було прийнято.

Зернові культури, скріншот з відео
Зернові культури, скріншот з відео

Якщо це все ж таки трапиться, то це буде перша зустріч із великими західними лідерами після 24 лютого. Зокрема, йдеться про президента США Джо Байдена.

"Зернова угода буде центральною темою цього саміту G20, і всі намагатимуться переконати Путіна продовжити її, по суті, дозволити їй відстрочити або продовжити її на більш тривалий термін. Це спосіб для росіян тримати карти в руках на саміті G20, але відстрочення чи продовження на більш тривалий термін зернової угоди нічого їм не коштуватиме", - сказав дипломат.

Усі лідери, які в цьому зацікавлені, спробують натиснути на главу Кремля, щоб ця угода продовжилася і далі, і зрештою путін не матиме іншого виходу. Він або відстрочить його ще на чотири місяці, або погодиться підписати більш тривале продовження.

Морські порти, фото: gravery.com
Морські порти, фото: gravery.com

Вони розуміють, що відмова призведе до ще більших постачань озброєння Україні, що витіснить його армію ще швидше.

"Це перша велика подія з початку війни, і кожен глава держави, який хоче бути посередником, починаючи з президента Франції Макрона, ходитиме у готельний номер Путіна, щоб стати посередником, який переконав Путіна продовжити зернову угоду", - додав дипломат.

Нагадаємо, що все говорить про підготовку до вторгнення з Білорусі: генерал про майбутні погрози у війні Росії проти України .

Раніше повідомлялося, що Кирило Буданов назвав терміни звільнення Херсона від окупантів, і навіть підрив Каховської дамби не зупинить ЗСУ

Також, в Росії спалахнув завод, де здійснюють заряди до "Град" та "Смерчів"