В Україні вже дев'ятий місяць триває повномасштабна війна з росією, яку путін розв'язав 24 лютого. Але, незважаючи на всю очевидність, все ще залишилися країни, які не визначилися з позицією, і цього разу йтиметься про Угорщину.

У Міністерстві закордонних справ України вирішили відповісти місцевому прем'єр-міністру, якому не дуже подобається постійна військова допомога українцям.

Спікер Олег Ніколенко написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook цілу посаду, де й прокоментував повідомлення у ЗМІ, де цитується Віктор Орбан.

За словами угорця, допомога Україні лише призведе надалі до поширення війни в країни Європейського Союзу та НАТО.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Якщо ми не зупинимо цей процес, то самі опинимося у війні, чого ми поки не хочемо", - сказав Орбан. Але він чомусь не усвідомлює того факту, що якщо не зупинити кривавого диктатора путіна сьогодні, то в майбутньому вся Європа ризикує стати росією.Тут потрібні жорсткі відповіді та дії.Звісно ж, якщо пан Орбан сам не мріє стати частиною "російського світу".

Віктор Орбан, фото з вільних джерел
Віктор Орбан, фото з вільних джерел

Якщо Європейський Союз припинить санкційний тиск на росію, а також постачання озброєння припиняться, тоді "російські танки, але ми цього аж ніяк не бажаємо, будуть у Будапешті швидше, ніж хтось із угорського уряду зможе додзвонитися до Москви".

"Українці платять власними життями за мир та спокій у європейських містах. Не треба цього забувати. Допомога Україні - не благодійність. Це, перш за все, інвестиції Європи у власну безпеку. Тільки спільними зусиллями можливо зупинити російську загрозу", - наголосив Олег Ніколенко.

До речі, нещодавно Віктор Орбан заявляв, що боротиметься за зняття санкцій із росії.

МЗС Угорщини
МЗС Угорщини

Нагадаємо, що з Шахідами будуть проблеми: авіація Ізраїлю розбомбила завод дронів

Раніше повідомлялося, що російські окупанти готуються розграбувати Херсон перед втечею: вже відкрито закликають до мародерства

Також, на Росії військовий літак знову "атакував" житлові будинки