10 жовтня росіяни знову завдали масованого удару ракетами по території всієї країни, включаючи столицю. 11 жовтня це все повторилося, і тепер Захід має відреагувати більш рішуче.

Справа в тому, що з перших днів війни Україна просить своїх західних союзників закрити небо над країною і тим самим поставити сучасні системи ППО для захисту від російських ракетних атак. Однак партнери не дуже поспішали вирішити це питання.

Тепер вони вирішили мабуть переглянути своє рішення. Обстріл мирних міст зміцнив аргументи України, і влада країни закликала партнерів посилити протиповітряну оборону.

ППО IRIS-T, фото з вільних джерел
ППО IRIS-T, фото з вільних джерел

Як пише The Washington Post, російські атаки, мабуть, збільшують тиск на США та європейські країни, які не поспішають надавати українським військам найпередовіші системи озброєння.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Світова громадськість судила теракти, після чого знову заявила про повну підтримку України. Але чи не закінчиться все просто на словах, як це було раніше.

Питання підтримки України обговорюватимуться одразу на двох зустрічах у Брюсселі міністрів оборони країн НАТО та контактної групи у форматі Раммштайн.

Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube
Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube

Також, у Сполучених Штатах Америки вже встигли заявити про те, що сучасні системи ППО вже їдуть в Україну, і, можливо, йдеться про ті самі зенітні системи NASAMS.

"Ми очікуємо, що вони прибудуть до України протягом наступних кількох тижнів, як тільки системи будуть готові, і навчання буде завершено", - цитує The Washington Post неназваного представника Пентагону.

NASAMS, фото: скріншот із відео
NASAMS, фото: скріншот із відео

Також Німеччина все ж таки відправила першу систему IRIS-T SLM.

Франція поки що вагається в остаточному рішенні, проте, можливо, незабаром це зміниться.

Нагадаємо, що обстріли українців лише посилять допомогу заходу та лють: навіть пропагандисти збагнули

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович назвав причину запізнілої реакції Кремля на вибухи у Криму

Також путін призначив нового командувача війною, який не славиться добродушністю: хто насправді генерал Суровікін