Ранок понеділка, 10 жовтня, видався вкрай складним для більшості частин країни. Росіяни завдали масованого ракетного удару по ряду областей. Українська влада вже встигла висловитися.

Першим свою посаду у соціальній мережі Twitter написав Міністр оборони України Олексій Рєзніков.

Він стверджує, що такі дії росіян ніяк не вплинуть на прагнення українців перемогти у цій війні і лише зміцнює його.

"Наша мужність ніколи не знищать ракети терористів, навіть коли вони потрапляють у серце нашої столиці. Вони також не похитнуть рішучість наших союзників. Єдине, що вони безповоротно руйнують, це майбутнє Росії - майбутнє терористичної країни-ізгоя, що не поважається в усьому світі", - написав він.

На цю тему встиг висловитись і радник Офісу президента України Олексій Арестович. Він підкреслив, що все це помста росіян за Кримський міст, раніше атакований вибухом. У Кремлі в усьому звинуватили українські спецслужби, тож почали помститися.

"Путін, як і слід було очікувати, дрібно мститься за підрив Кримського мосту, хоча ще невідомо, хто його підірвав. Проте вони б'ють зі стратегічних бомбардувальників крилатими ракетами по інфраструктурі — енергетичній інфраструктурі Україні. Головна його [Путіна] мета, як вони люблять говорити, "заморожування": нехай українці замерзнуть і тоді підуть на поступки. Все це, на його думку, створення більш вигідної переговорної позиції, переговори з позиції сили. Страждання мирного населення повинні змусити нашу владу, як йому здається, піти на поступки. . І повинні змусити піти на поступки міжнародне співтовариство", - заявив Олексій Арестович.

Але диктатор путін не врахував того факту, що все це тільки зміцнить підтримку Заходу, і тоді Росії точно настане кінець.

Нагадаємо, що росія – спонсор тероризму: до Конгресу США внесли доленосні законопроекти

Раніше повідомлялося, що Білорусь та іранські дрони не врятують росію: Подоляк розповів, на кого робити ставки

Також, Лукашенківський режим офіційно звинуватив Україну у підготовці удару по Білорусі