Стало відомо про те, що самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко вкотре пробив дно і визнав незалежність незаконно окупованих грузинських територій.

Про це повідомило білоруське інформагентство БЕЛТА.

28 вересня білоруський диктатор прибув із робочим візитом до Абхазії, що є вже першою масштабною ознакою визнання. Росія окупувала ці землі ще у 2008 році, але лише зараз Олександр Лукашенко вирішив офіційно визнати «незалежність» цих територій.

Олександр Лукашенко, фото: скріншот із відео
Олександр Лукашенко, фото: скріншот із відео

При цьому він зазначив, що ухвалив рішення про відвідання цієї розмови після виснажливих нічних розмов з колегою путіним.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Ми багато дуже, до ночі обговорювали ці питання. Він дуже занурений, більше, ніж я, у проблеми і справи Абхазії. Не довго говоритиму про це, але ми дійшли одного висновку: що Абхазія є, її з карти не стерти, жодні санкції не зможуть це зробити", – заявив самопроголошений лідер РБ.

Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube
Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube

Також він назвав мету свого візиту на ці землі. За його словами, там живуть по істині святі люди, і пам'ятає це ще з часів СРСР, коли часто відвідував ці землі. Тоді вони були під контролем грузинської влади, і життя складалося чудово, поки не прийшла росія і не влаштувала розруху.

"Тому ми хочемо налагодити цей не просто міст дружби, а дуже серйозні наші стосунки", – сказав Лукашенко.

У Грузії, або як правильно говорити – Сакартвело вже встигли відреагувати на цей візит. Прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі та президент Саломі Зурабішвілі засудили подібні дії диктатора.

"Цей крок порушує закон Грузії за окупованими територіями і суперечить міжнародному законодавству, а також двостороннім відносинам між нашими країнами", - зазначив політик.

Офіційно ж Білорусь не визнає цю територію незалежною лише на словах.

Нагадаємо, що бомжатні виглядають краще: як ставляться до мобілізованих росіян .

Раніше повідомлялося, що в Маріуполі залякують дезертирів: обіцяють "плюшки" від Росії і вимагають повернутися до частини

Також, у Якутії будують цілі схеми щодо ухилення від мобілізації: ламають техніку та перекривають дороги у селища, щоб не воювати