Тема ядерної небезпеки з боку Росії вибилася у лідери за останні кілька днів. Експерти, екстрасенси та народ тільки це й обговорюють. Цього разу висловилися на тему того, чи можна запобігти наслідкам.

Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник на Youtube-каналі ТСН .

Найстрашніше під час ядерного удару – випромінювання, яке спалює все живе на своєму шляху. Також ударна хвиля руйнує все на своєму шляху на відстані до 10 кілометрів. У такий спосіб усе перетворюється на порох, але є вихід із цього положення, хоч його і досить складно здійснити.

Ядерна зброя РФ
Ядерна зброя РФ

Якщо збити ракету повітря, то ядерного удару може статися.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Якщо ракета збивається в повітрі, ядерний удар не станеться. Відбудеться радіоактивне зараження, тому що там є критична маса збройного плутонію. Якщо на нього вплинути на звичайну вибухівку в ракеті С-300, він розпадеться, і активне забруднення буде некритичним і несмертельним", — відзначив Петро Черник.

На сьогоднішній день Збройні сили України здатні перехоплювати ракети практично будь-якого типу, однак є й винятки за типом Х-47М2. Ось її перехопити майже неможливо.

Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube
Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube

"На жаль, цю гіперзвукову ракету (12 800 км/год), яку вже застосували Україною, перехопити неймовірно важко", - додав Черник.

Сподіватимемося, що у диктатора путіна залишилося ще хоча б трохи здорового глузду, і він не зважиться на такий крок, який призведе до найбільшої ескалації з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, що "Кухар" путіна пригожин визнав, що ППК "Вагнер" створено спеціально для війни в Україні ще у 2014 році .

Раніше повідомлялося, що посольство США закликало своїх громадян негайно залишити Росію .

Також радник ВП Подоляк порівняв мобілізацію в Росії та в Україні .