Деякі офіційні ресурси Росії "потерли" повідомлення, що сьогодні має відбутися виступ путіна, можливе приєднання територій окупованих в Україні та оголошення війни.

Якщо його реально не буде, то це означатиме, що у верховних структурах виник розкол з приводу рішень, про які хотів проголосити Путін – це про референдуми та мобілізацію. Про це пише аналітик ТГ-каналу Цинік.

путін. Фото: скриншот з відео
путін. Фото: скриншот з відео

Отже силові структури зупинили просування по цій ескалаційній лінії, оскільки вона повністю безглузда, бо не здатна вплинути на Захід, а значить погрози про застосування ядерної зброї у разі ударів по "відреферендумленим" територіям доведеться "затирати". Відсутність звернення - це явний натяк на розкол еліт. - сказано в повідомленні.

Також йдеться про те, що путін перестав бути "медіатором" між силовими службами та "абсолютним владним авторитетом" усередині системи.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Отже, системі він більше не потрібен: його можна викидати з силового апарату як використаний презерватив через непотрібність.

У інтернеті є інформація про те, що виступ путіна відтермінований на завтра, про це стало відомо від близького до кремля політолога Сергія Маркова.

Напередодні 20 вересня Держдума РФ ввела до Кримінального кодексу поняття "мобілізація", "воєнний стан" та "воєнний час". Також з'являться статті за "добровільну здачу в полон" та "мародерство". Терміни ув'язнення від трьох до 15 років колонії суворого режиму.

Голова комітету Держдуми з контролю Олег Морозов заявив, що дума готова терміново ухвалити всі необхідні рішення для включення нових регіонів до складу рф, використовуючи досвід Криму. А за цим будуть політичні та військові рішення щодо захисту громадян.

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван зазначив, що путін "може перебувати на порозі прийняття двох рішень": проведення псевдореферендумів у відповідь на успіхи ЗСУ на полі бою та підготовки до потенційних мобілізаційних заходів.

Президент Франції назвав "цинізмом та провокацією" організацію "референдумів" на Донбасі.

Він додав, що Франція продовжуватиме постачати Україні зброю, а "референдуми" без юридичних наслідків, оскільки весь процес - "це пародія".

НАТО вважатиме нелегітимними референдуми про приєднання до Росії, які готуються, — заявив генсек Альянсу. Президент Польщі Дуда заявив, що референдум, організований Росією, нічого не вартий.

Так звані референдуми, які Росія проведе на сході України, ніколи не ухвалять Туреччина.
Про це заявив Ердоган.

Нагадаємо, ми писали, що пропагандисти зламалися, несіть нових: Ольга Скабеєва похвалила американські Himars та війська НАТО, скоро заговорить українською.

Як повідомляв "Знай.ua" Олег Жданов пояснив суттєву різницю між снарядами та ракетами для Himars, і чому росіян панічно лякає обидва варіанти.

Також "Знай.ua" інформував, що путін почав серйозно думати про різке припинення війни в Україні.