Незважаючи на те, що повномасштабна війна все ще триває, настав час уже замислюватися про те, що буде з нашою армією після перемоги над російським злом.

Тепер із цього приводу вирішив поміркувати прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції у Києві.

Там чоловік розповів, якою буде українська армія після війни, і як виявилося, на нас може чекати безліч сюрпризів.

Денис Шмигаль. Фото: скрин відео
Денис Шмигаль. Фото: скрин відео

"Ми розуміємо, що після війни армія не може бути в радянському стандарті, армія має стати професійною. Ядром армії мають бути контрактники, які сьогодні за фактом стали ядром нашої армії, яка захищає Україну. Звичайно, ми в цій професійній армії завершимо впровадження стандартів НАТО "Звичайно, всі громадяни, щонайменше всі чоловіки, мають бути військовозобов'язаними, повинні проходити відповідні курси", - сказав Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Українські військові. Фото: Facebook
Українські військові. Фото: Facebook

Прем'єр-міністр вважає, що заклик має бути відзначити. Не потрібно витрачати близько двох років на те, щоби просто навчитися маршувати. У цьому немає сенсу. Ситуація, яка на сьогоднішній день склалася в нашій країні, показала, що чоловіки у певному віці мають і можуть проходити всі необхідні курси всього за два-три місяці, а все інше — марнування часу.

"Це продискутуємо вже з нашими військовими. І протягом усього життя, кожні 10 років з певним інтервалом проходити такі 2-3-місячні навчальні курси, як практично використовувати зброю, як поводитися і бути готовими будь-якої миті стати на захист", - пояснив далі прем'єр-міністр.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що жителі Придністров'я розчарувалися у Росії, і більше не хочуть воювати: звільняються навіть контрактники

Раніше повідомлялося, що російські окупанти тікають від воїнів ЗСУ, втрачаючи по дорозі шеврони та труси .

Також у США вражені перемогами ЗСУ після розгрому російських військ на Харківському та Херсонському напрямках .