Стало відомо, чому Росія більше не обстрілює територію України з Чорного моря, як це були попередні місяці ведення війни.

Про це розповів відомий український військовий експерт Олег Жданов у своєму новому ролику на YouTube-каналі, де регулярно обговорює ситуацію, що склалася на фронті.

На цей раз мова пішла про ранні обстріли з акваторії Чорного моря. Наразі росіяни собі такого дозволити не можуть, і є основна причина. Вони побоюються, що стратегічні бомбардувальники можуть збити українська авіація. Мабуть, дефіцит на сьомий місяць війни у ​​них виник багато в чому.

Олег Жданов, фото: скріншот із відео
Олег Жданов, фото: скріншот із відео

"РФ на першому етапі війни в березні завдавала ударів високоточними ракетами, а тому попадання в цивільну інфраструктуру - це не промах і не випадковість. Це - введені координатами. У них у місті Енгельс є база стратегічних бомбардувальників - Ту-160 і Ту-95" . У перші місяці війни вони залітали в акваторію Чорного моря і з неба пускали територією України", — пояснив Олег Жданов.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

До речі, першопричиною цього став крейсер "Москва", який затонув, який збили українські захисники ще у квітні цього року. Він служив для росіян прикриттям ППО у Чорному морі. Такої розкоші немає.

Крейсер "Москва"
Крейсер "Москва"

Саме тому більшість бомбардувань України йде із акваторії Каспійського моря.

"Тобто коли вони підлетять, ми можемо підняти винищувачі і під час повітряного бою постаратися їх збити. Тому що такі бомбардувальники дуже хороша мета для стратегічної авіації, вони менш маневрені, не швидкісні. І це не я вигадав. Завжди так було" - продовжує. Олег Жданов.

Нагадаємо, що жителі Придністров'я розчарувалися у Росії, і більше не хочуть воювати: звільняються навіть контрактники

Раніше повідомлялося, що російські окупанти тікають від воїнів ЗСУ, втрачаючи по дорозі шеврони та труси .

Також у США вражені перемогами ЗСУ після розгрому російських військ на Харківському та Херсонському напрямках .