Вже другий тиждень триває український контрнаступ на окупованих землях. Незважаючи на те, що у росіян все ще немає жодної паніки, в Україні озвучили реальні втрати за перші 10 днів.

За інформацією, яка є офіційно в мережі, це понад 4 тисячі військових злочинців, які боролися навіть не за території, а за зарплату.

В останні дні можна побачити, що щоденне зведення від Генерального штабу ЗСУ не втомлюється радувати українців. Якщо у серпні в середньому ми мали у середньому 100-200 ліквідованих росіян в Україні за добу, то вже зараз це 500-600.

Втрати росіян, фото: Top Lead
Втрати росіян, фото: Top Lead

Окупанти явно не очікували на такий професійний результат від Збройних сил України, і продовжили спокійно виконувати криваві накази від диктатора путіна. Але тут на них чекала несподіванка.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Українські захисники пішли у наступ одразу на кількох ділянках фронту. Офіційної інформації наразі мало, проте навіть Володимир Зеленський стверджує про його результативність.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

З початку контрнаступу ЗСУ з 29 серпня війська РФ втратили - 4150 військових ЗС РФ, 288 ББМ, 166 артсистем, 165 танків, 156 одиниць автомобільної техніки та цистерн, 40 БПЛА, 26 РСЗВ, 10 ППО, 9 одиниць спецтехніки, 7 вер .

Окрім того, український гарант поділився ще деякими результатами цієї місії українських захисників. За перший тиждень вересня, тобто навіть не з початку контрнаступу, українці звільнили вже понад тисячу квадратних кілометрів української території.

Розбита техніка окупантів. Фото: Facebook
Розбита техніка окупантів. Фото: Facebook

"У рамках оборонних операцій, що продовжуються, наші герої звільнили вже десятки населених пунктів. І сьогодні цей рух продовжився, є нові результати. Всього з першого вересня звільнено понад тисячу квадратних кілометрів нашої території. Дякую всім, хто це забезпечив! Дякую армії, розвідникам і спецслужбовцям за кожен український прапор, який встановлений у ці дні", - наголосив президент.

Нагадаємо, що співробітники ФСБ почали вивозити сім'ї із Криму: українські спецслужби перехопили листування

Раніше повідомлялося, що плавучий металобрухт для ракет: експерти оцінили чорноморський флот Росії .

Також військовий експерт назвав головну причину, чому Шойгу впав у немилість путіну.