В Україні від мобілізації збираються звільнити тренерів та вихователів дитячих садків. Навіщо це потрібно і як це працюватиме.

Відповідний законопроект було зареєстровано на сайті Верховної Ради.

Ще дві категорії українських чоловіків можуть бути звільнені від мобілізації, якщо народні депутати все ж таки ухвалять цей законопроект.

Законопроект, скріншот: ВРУ
Законопроект, скріншот: ВРУ

Під визволення від цього потраплять педагоги дошкільних навчальних закладів, тренери закладів фізичної культури та спорту державної чи комунальної форми власності.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому, у разі ухвалення цього законопроекту, місце роботи людини має бути основним, а працювати потрібно буде не менше ніж на 0,75 ставки. Зараз документ перебуває на розгляді, і коли займуться цим питанням рішуче - незрозуміло.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Також невідомо, чи буде його остаточно прийнято найближчим часом. Раніше до Верховної Ради вже вносився законопроект, який би дозволив українським студентам залишати територію України на певний термін. Проте його не внесли на розгляд поки що, хоч і голова Генштабу Валерій Залужний був не проти. Поки що залишати Україну мають право лише студенти іноземних навчальних закладів, але для цього їм потрібно буде надати перелік документів.

Перетин кордону, скріншот з відео
Перетин кордону, скріншот з відео

Нагадаємо, що у зв'язку з військовим становищем в Україні було запроваджено загальну мобілізацію, а також для більшості чоловіків призовного віку закрилися кордони.

Нагадаємо, що неабияк досадили: окупанти оголосили полювання на партизанів Маріуполя.

Раніше повідомлялося, що алкаш і зрадник царів взяв приклад із гіркіна та готує рашистів до поразки

Також, знайдено справжню причину, чому путін зважився на розмову з Володимиром Зеленським