Стало відомо про те, що два світові лідери в черговий раз відзначилися своїми заявами. Закликали не зупиняти діалог із путіним, адже це допоможе закінчити війну.

Спочатку із цього приводу висловився президент Франції Еммануель Макрон під час свого виступу перед послами Франції в Єлисейському палаці.

Він вважає, що потрібно обов'язково продовжити діалог із росією, і саме тому він «взяв на себе» розмови з російським путіним диктатором. Мабуть, їм вдалося знайти якусь спільну мову.

Путін і Макрон. Фото: скріншот youtube
Путін і Макрон. Фото: скріншот youtube

"Робота дипломата хороша для спілкування з усіма, а особливо з людьми, з якими у нас не все гаразд" - зазначив цього разу французький лідер.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Востаннє вони провели телефонні переговори ще 19 серпня, і обговорили ядерну загрозу на захопленій росіянами Запорізькій атомній електростанції. При цьому до цього все літо не повідомлялося жодного разу про їхній діалог.

Еммануель Макрон, фото: скріншот відео
Еммануель Макрон, фото: скріншот відео

"Тому ми продовжуватимемо робити це відповідно до наших союзників. Розділ Європи був однією з військових цілей Росії", - підсумував французький гарант.

Цю тему підхопив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Він також, як і його близький соратник, вважає, що без діалогу з росією цю війну не можна буде закінчити. Про це він заявив під час зустрічі з громадянами у німецькому місті Ессені, пише T-Online .

Лідер неодноразово проводив телефонні розмови із диктатором, і навіть мав із ним особисту зустріч.

Олаф Шольц, фото: скріншот із відео
Олаф Шольц, фото: скріншот із відео

Саме тому він має намір рішуче продовжити переговори з терористом.

"Я зустрічався з російським президентом у Москві за довгим столом. Я багато разів спілкувався з ним по телефону. І я говорю чітко, що продовжу це робити", - сказав Шольц.

Еммануель Макрон і Олаф Шольц, фото: скріншот з відео
Еммануель Макрон і Олаф Шольц, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що співробітники ФСБ почали вивозити сім'ї із Криму: українські спецслужби перехопили листування

Раніше повідомлялося, що плавучий металобрухт для ракет: експерти оцінили чорноморський флот Росії .

Також військовий експерт назвав головну причину, чому Шойгу впав у немилість путіну.