Колишній голова держкомітету з ядерної безпеки Микола Штейтенберг закликає не сподіватися на місію МАГАТЕ, адже вона прибула з технічною метою.

Микола Штейтенберг пояснює, що технічна місія — це проставлені галочки у журналі відряджень. Особливого значення та ролі вона не гратиме. Свою думку, з приводу відвідування місії МАГАТЕ, експерт виразив у етері Еспрессо.

Микола Штейтенберг. Фото: скриншот з відео
Микола Штейтенберг. Фото: скриншот з відео

Екс-головний інженер Чорнобильської АЕС зазначив, що експлуатація станції продовжить лежати на плечах персоналу атомної станції. Микола Штейтенберг зазначив, що направляючись до ЗАЕС Рафаель Гроссі вперше назвав станцію "окупованою військами російської федерації".

Технічні моменти, якщо говорити про інженерних, питання безпеки, всі на плечах персоналу атомної станції, а нікого іншого. У цьому плані Гроссі нічого не зможе зробити. Росія продовжує свою політику. 28 серпня вони розповсюдили через МАГАТЕ інформаційний матеріал на три сторінки, хто куди стріляв. Звісно, стріляли ми, українські військові. Фото всіх дірок, які зроблені у дахові спецкорпусу. І до цього прикладені фотографії технічного опису — з видом зверху, і так далі. Цей документ називається Інформаційний циркуляр, з вимогою російської сторони розповсюдити його по всіх країнах учасниках МАГАТЕ. - розповів експерт.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Відомо, що гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що агентство залишить своїх представників на Запорізькій АЕС, а сам він побачив "ключові речі", які хотів побачити.

Нагадаємо, ми писали, що фахівці показали, куди пошириться радіаційна хмара у разі аварії на ЗАЕС.

Як повідомляв "Знай.ua" Антоніу Гутерріш попередив світ про найбільшу небезпеку за десятиліття, терористи не повинні мати ядерну зброю.

Також "Знай.ua" інформував, що Руслан Бізяєв розповів, як ситуація навколо ЗАЕС впливає на наші внутрішньополітичні розклади.