Якийсь час тому Казахстан прийняв рішення зупинити експорт власної зброї. Це рішення підтримали місцевий уряд, і відповідний документ з'явився на сайті прем'єра країни.

Експерти з 24 каналу вирішили висловитися щодо цього, і розкрили справжню причину такого рішення.

Однією з думок був варіант того, що після України путін може наважитися напасти на Казахстан. Такого варіанта виключати не можна, але для цього були й інші шляхи, простіші.

Касим-Жомарт Токаєв, regnum
Касим-Жомарт Токаєв, regnum

Однак є цікавіша версія даного ембарго від влади, і вона також пов'язана з росією.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Швидше за все, росія попросила у Казахстану допомоги, також як вона зробила з Китаєм, Туреччиною та Іраном. І в Казахстані, я не виключаю, що там є якісь ударні безпілотники китайські. Або є свої якісь розробки, не обов'язково безпілотники. І таким чином Казахстан просто закрив це питання, даючи зрозуміти росії, що їм зброєю Казахстан допомагати не буде», - розповідає журналіст.

Постачання зброї в Україну, фото з вільних джерел
Постачання зброї в Україну, фото з вільних джерел

Тобто росіяни все ще сподіваються, що якась країна піде проти цивілізованого світу і почне допомагати прати з лиця землі Україну. На це здатне лише країни, з якими все давно вже зрозуміло, на кшталт Ірану. Вони вже надали БПЛА для російських окупантів, але не зможуть змінити ситуацію на фронті.

Казахстан вкотре продемонстрував свою відданість Україні, що не може не тішити.

Нагадаємо, що Марк Фейгін пророкував нову глобальну угоду між США та Китаєм: президенти зберуться, щоб розділити росію

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович не зміг підтвердити початок контрнаступу ЗСУ у Херсоні: збирається тримати інтригу до останнього

Також військовий експерт назвав головну причину, чому Шойгу впав у немилість путіну.