За місто Херсон офіційно почалися бої. Російським окупантам найближчими днями доведеться несолодко на цьому напрямку, а ЗСУ буде потрібна наша віра.

Про це повідомив заступник начальника Одеської обласної військової адміністрації Олексій Мацулевич у своєму Telegram-каналі.

Адмінбудівля, Херсон. Фото: Telegram
Адмінбудівля, Херсон. Фото: Telegram

День розпочався з добрих новин. Росіяни почали скаржитися на постійні обстріли з боку ЗСУ, а у Генштабі підтвердили, що захисники прорвали першу лінію оборони росіян.

Пізніше офіційно підтвердили, що ЗСУ розпочали контрнаступ на південних напрямках нашої країни, які вже кілька місяців перебувають під окупацією, і ось начальник Одеської ОВА висловився з приводу Херсона.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Олександр Мацулевич, скріншот: Telegram
Олександр Мацулевич, скріншот: Telegram

"Офіційно. Почалися бої за місто Херсон!" - сказано у Telegram-каналі Олексія Мацулевича.

Через деякий час публікація все ж таки була видалена. Найімовірніше, влада заборонила розповсюджувати будь-які подробиці про контрнаступ.

Російські пропагандисти тим часом у своєму репертуарі і намагаються приховати від населення всю правду. На думку ПВК "Вагнер" нічого не відбувається, але вони намагаються вирівняти лінію фронту.

"Війська не залишають позиції без наказу! А такого наказу не надходило. Йдуть локальні бої, ми намагаємось вирівняти лінію фронту на певних ділянках", - йдеться у повідомленні під постом.

Пропагандисти, скріншот: Telegram
Пропагандисти, скріншот: Telegram

А ось пропагандист Анатолій Дремов вкрай наляканий тим, що відбувається. Він усвідомлює той факт, що Херсон вони вже практично втратили і контроль над ним найближчим часом повернеться Україні.

"Стріляють із усього, що мають, а мають вони зараз багато. Час грає не на гашу користь, потрібно кардинально змінювати стратегію. Є великий ризик втратити Херсон. Є багато втрат серед наших" - пише наляканий слуга путіна.

Пропагандисти, скріншот: Telegram
Пропагандисти, скріншот: Telegram

Чекаємо найближчим часом на хороші новини від наших захисників, і люди знову будуть вільні.

Нагадаємо, що, здається, почалося: ЗСУ прорвали першу лінію оборони окупантів під Херсоном

Раніше повідомлялося, що російські військові відмовляються повертатися з Казахстану: ГУР України назвало причину

Також радник Офісу Президента Михайло Подоляк розповів, що крім зброї потрібно для перемоги