Україна стала єдиною країною у світі, проти якої застосовуються касетні боєприпаси. Черговий доказ того, що росія – країна-терорист.

Про це йдеться у доповіді організації Human Rights Watch .

У світі зараз ведеться безліч воєн, проте такого типу боєприпаси використовуються тільки тут. Всі розуміють, що вони заборонені і можуть сильно зашкодити планеті. Усі, крім Росії.

Касета КСФ-1, фото ООС
Касета КСФ-1, фото ООС

Касетні боєприпаси використовувалися проти українських захисників та населення сотні разів, і торкнулися як мінімум 10 областей, із 24 наявних.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

За попередніми підрахунками, у період із лютого по липень через обстріл касетними боєприпасами в Україні загинуло 689 мирних жителів. Однак, самі росіяни це заперечують, і зовсім кажуть, що від їхнього обстрілу не загинув жоден мирний житель.

Боєприпаси, фото: скріншот з відео
Боєприпаси, фото: скріншот з відео

"У 2022 році Росія застосовувала в Україні як старі касетні боєприпаси з запасів, що збереглися, так і нові, нещодавно розроблені зразки. Що ж до української сторони, то на підставі наявних даних немає підстав вважати, що серед переданої Україні в 2022 році іншими країнами артилерійської, ракетної та іншої зброї були боєприпаси, які згідно з визначенням, що використовується в конвенції, могли б вважатися касетними", - йдеться в доповіді.

Боєприпаси, фото: ООС
Боєприпаси, фото: ООС

За конвенцією касетні боєприпаси заборонені з 2008 року. Її ратифікували 110 країн та підписали ще 13. Проте, росіяни продовжують порушувати всі правила.

Нагадаємо, що Пентагон іде на небачений крок у війні України: дасть назву операції та призначить їй командувача

Раніше повідомлялося, що Кирило Буданов розкрив секрет про переломний момент війни, до кінця місяця українці побачать багато сюрпризів .