Олександр Лукашенко може бути притягнутий у майбутньому до відповідальності за свою співпрацю з терористом путіним.

Про це йдеться на сайті посольства США у Білорусі.

У Сполучених Штатах Америки зараз планують розпочати притягнення президента Білорусі до відповідальності. Усі за підтримку війни, а також надання території для ведення воєнних дій.

Лукашенко. Фото: Instgaram
Лукашенко. Фото: Instgaram

"Вже півроку Україна терпить масові бомбардування, облоги міст та звірства над своїм народом. Україна бореться за захист не лише своєї демократії, а й за своє виживання як незалежної країни. Але наслідки війни Росії не обмежуються Україною. Незалежне майбутнє як України, так і Білорусі під загрозою через експансіоністську, імперіалістичну політику Росії", — підкреслили в посольстві США.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Народ Білорусі разом із українським народом прагне демократичного майбутнього. Якщо наша влада це давно усвідомила, то нашим сусідам час щось міняти. Вони мали спроби повалити диктатора у 2020 році, але, на жаль, вони не повінчалися успіхом.

Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube
Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube

Політика диктаторського режиму Олександра Лукашенка поставила під сумнів сумнів білоруський суверенітет. Тепер територія, повітряний простір та інфраструктура за фактом слугують росіянам та путіну.

Американці зазначають, що санкції вже почали знімати боєздатність путіна, а українські війська та народ захищають свою країну. Вони згуртовані як ніколи. На відміну від Білорусі, і за це влада буде покарана невдовзі.

Білоруські військові. Фото: скрін youtube
Білоруські військові. Фото: скрін youtube

"Сполучені Штати продовжуватимуть притягувати режим Лукашенка до відповідальності за кричущі порушення прав людини, у тому числі ув'язнення понад 1300 політичних в'язнів. Ми також твердо притягуватимемо режим до відповідальності за підтримку російського вторгнення в Україну", - підкреслили в посольстві.

Нагадаємо, що в ГУР назвали кількість російських окупантів в Україні на сьогоднішній день, скільки ще роботи у ЗСУ

Раніше повідомлялося, що в Україну їдуть мікробезпілотники Teledyne Fair Black Hornet, які допоможуть розглянути поразку росії в деталях .

Також Жозеп Боррель вірить у вплив Туреччини на росію і закликав забезпечити закінчення війни в Україні .