Все ще нинішній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон після тривалої перерви знову висловився про російську агресію. Закликав не допустити, щоб плани путіна виконалися.

Про це він заявив у ході свого виступу на саміті "Кримська платформа", який цього року через війну проходить онлайн.

За його словами, на сьогоднішній день до планів російського диктатора входить повна окупація України. Йому здається, що якщо вийшло з Кримським півостровом у 2014 році, то вийде і зараз. Цього не можна в жодному разі допустити.

Борис Джонсон, фото: скріншот із відео
Борис Джонсон, фото: скріншот із відео

"Путін планує напад на нові частини України. Він хоче всієї України. Хоче зробити з нею те саме, що зробив уже з Кримом. Він готує анексію, готує більше фальшивих референдумів", - заявив він.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

У 2014 році розпочалося те, що було лише попереднім етапом цієї війни. Багато хто ще тоді казав, що на цьому в Кремлі не зупиняться і обов'язково піде далі.

Володимир Зеленський та Борис Джонсон, фото: Instagram
Володимир Зеленський та Борис Джонсон, фото: Instagram

Хоча тоді ці слова сприймалися скептично, аж до 23 лютого цього року, зараз ми бачимо все це насправді.

Борис Джонсон усвідомлює, що тоді весь світ не мав сміливості визнати божевілля, що й можливо призвело до подій сьогодні. Путін просто перетворив Крим на трамплін для атаки 24 лютого практично всієї країни.

Великобританія ж у свою чергу продовжує доводити свою відданість Україні і не визнає жодної російської анексії. Ані Кримського півострова, ані будь-якої іншої території.

Борис Джонсон, фото: скріншот із відео
Борис Джонсон, фото: скріншот із відео

"Перед обличчям путінського нападу ми маємо й надалі надавати українським друзям усю військову підтримку, гуманітарну, економічну, дипломатичну допомогу, якої вони потребують, поки Росія не припинить цю жахливу війну і не забере своїх потуг з усієї території України", — підсумував політик.

Нагадаємо, що ЗСУ потрапили по болючих точках загарбників - з Антонівського мосту по відлітали "латки"

Раніше повідомлялося, що росіяни збираються атакувати цивільні об'єкти – попередила американська розвідка.

Також британських військових можуть почати готувати до війни проти росії: разом із ЗСУ боротимуться проти диктатора