Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель вірить у те, що Туреччина може вплинути на диктатора путіна. Це у майбутньому може зупинити війну.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці чоловіка в соціальній мережі, де він регулярно висловлює свою думку щодо різних подій у світі.

За його словами, Туреччина сьогодні одна з небагатьох, хто здатна запобігти війні в Україні. Все через свій вплив на Росію.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нещодавно Жозеп Боррель провів телефонні переговори зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, і вони дійшли спільної думки, що настав час закінчувати цю війну.

Володимир Путін та Раджеп Ердоган
Володимир Путін та Раджеп Ердоган

"Я наголосив на ролі Туреччини у забезпеченні угоди ООН з експорту українського зерна та пом'якшенні наслідків російської агресії проти України. Обговорив вплив санкцій ЄС і висловив сподівання, що Туреччина зможе використати свій вплив на Росію, щоб зупинити безглузду війну", - написав він.

При цьому президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган поставив собі за мету організувати зустріч лідерів воюючих країн Володимира Зеленського і кривавого диктатора путіна. Він вважає, що таким способом вони можуть дійти якоїсь згоди, і війна може бути завершена. Чи це так - покаже лише час, адже російський лідер не виявляє своєї готовності до цього. Мабуть, чогось боїться.

Володимир Зеленський та Реджеп Тайіп Ердоган, фото: ОПУ
Володимир Зеленський та Реджеп Тайіп Ердоган, фото: ОПУ

Також, турецький лідер один із небагатьох, з ким іде на контакт путін, і вони регулярно бачаться. Востаннє, зважаючи на все, він передав повідомлення Володимира Зеленському, і Ердоган сповістив про це українського лідера під час свого візиту до Львова.

Нагадаємо, що Юрій Романенко відреагував на нападки міжнародників у бік України, звинуватили у веденні війни

Раніше повідомлялося, що росіяни вбили двох його побратимів і отримали миттєву розплату: боєць Іван пообіцяв боротися проти ворога до останнього

Також російські пропагандисти звинуватили Київ у загостренні навколо Тайваню .