Стало відомо про те, що українська влада не передбачала варіанта атаки росіян з боку Білорусі. Це було ударом у спину від наших сусідів.

Висловився із цього приводу секретар РНБО Олексій Данилов у своєму новому інтерв'ю для порталу " Бабель ".

Справа в тому, що лише за кілька днів до повномасштабної війни військове керівництво Білорусі пообіцяло українцям, що з їхньої території наступу не буде, і можна з цього приводу не переживати. Готувалися до всього заздалегідь, тому потрібно було відпрацювати багато питань. Білоруська агресія була однією з таких.

Олексій Данилов. Фото: скриншот Youtube
Олексій Данилов. Фото: скриншот Youtube

"Поясню, чому для нас це був удар ножем у спину. За кілька днів до повномасштабного вторгнення було пряме спілкування нашого міністра оборони з міністром оборони Білорусі. Він гарантував, давав слово генерала, офіцера, що такого (загрози з території Білорусі – ред.) не буде", - сказав Данилов.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Після цього була розмова голови Державної прикордонної служби України з білоруським колегою. Той також запевнив, що жодного нападу з їхнього боку не буде і переживати з цього приводу не варто. Усі готувалися до ескалації конфлікту на донецькому та луганському напрямку. Варіант максимум – Харків, але ніяк не повномасштабний наступ.

Білоруські та російські військові, фото з вільних джерел
Білоруські та російські військові, фото з вільних джерел

До речі, днями Олександр Лукашенко зазначив, що ніхто не нападатиме на Україну. Але, як ми розуміємо, вірити їм не можна, і треба бути готовими до всього.

"Ви не думайте, що я тут планую якийсь напад, ось Україну бомбитимемо з території Білорусі і так далі. Немає в мене жодного бажання, щоб ваші та мої діти воювали. Навіщо? Нам треба заспокоїтися. Жодна Україна не воює сьогодні. Сьогодні з Росією воює весь блок НАТО та Америка насамперед", - сказав Олександр Лукашенко.

лукашенко. Фото: скріншот Youtube
лукашенко. Фото: скріншот Youtube

Нагадаємо, що держава-терорист звинуватила Україну у своїх методах: Подоляк пояснив, чому це нахабна брехня

Раніше повідомлялося, що російські пропагандисти до кінця днів житимуть, озираючись - симоньян розповіла, без чого навіть ніс не висовує на вулицю