Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вирішив також прокоментувати те, як насправді країна готувалася до повномасштабного вторгнення.

Про це чоловік розповів у своєму новому інтерв'ю для 24 каналів.

За його словами, всі готувалися заздалегідь до російського вторгнення і здавалося, що ми навіть готові. Однак, як це часто буває – все пішло не за планом, адже ніхто не очікував такої масштабності.

Українській владі одночасно надходили досить різні дані від різних розвідок. У Європі, наприклад, очікували, що це буде просто ескалація на Донбасі, але картина виявилася набагато кривавішою.

Михайло Подоляк. Фото: скриншот Youtube
Михайло Подоляк. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В американській розвідці також не повідомляли про сценарії, які могли готувати росіяни.

нас паралельно і в грудні, і в січні, і в лютому йшли свої навчання. Ми були готові до певного виду війни. Підготуватися до такого неможливо", - сказав Михайло Подоляк.

Ніхто не сидів склавши руки, а справді готувалися. Українські військові розосередили склади боєприпасів, а також було запущено територіальну оборону, яка певною мірою і врятувала Київ від окупації. Оборонне замовлення значно збільшилося.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Ще у листопаді-грудні глава української розвідки Кирило Буданов попереджав, що ймовірність війни висока. А перші розмови взагалі з'явилися після зустрічі путіна і Байдена влітку 2021 року.

Михаил Подоляк, фото: скриншот из видео
Михаил Подоляк, фото: скриншот из видео

"Україна була готова до війни. Ми не очікували такого масштабу вторгнення . Цього не очікували ні в США, а європейці взагалі вважали, що такого не буде. Ми не встигли доопрацювати з ТрО, провести переоснащення армії, серйозно збільшити державні закупівлі на оборону. Це тактичні помилки, але ключове – вже 175-й день війни. І ми маємо всі шанси її виграти”, – наголосив радник глави президентського офісу.

Нагадаємо, що Юрій Романенко відреагував на нападки міжнародників у бік України, звинуватили у веденні війни

Раніше повідомлялося, що росіяни вбили двох його побратимів і отримали миттєву розплату: боєць Іван пообіцяв боротися проти ворога до останнього

Також російські пропагандисти звинуватили Київ у загостренні навколо Тайваню .