Військовий експерт вирішив висловитися про швидкий перелом у війні, а також про те, який напрямок на сьогоднішній день є пріоритетним для ЗСУ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт та аналітик Петро Черник.

На його думку, видимі результати на користь України будуть ближче до середини жовтня. Саме тоді прибуде перша допомога для ЗСУ за програмою ленд-ліз. Вона була підписана президентом США Джо Байденом ще навесні, але працювати так і не почала через інші пакети допомоги від Західних партнерів.

Великих сил, щоб здійснювати повноцінні контрнаступальні операції з проривом до 10-15 км, противник не має. Але є стара східна військова мудрість: війна – шлях обману. І створення враження, що в одному місці концентруються війська, а в іншому може статися справжній. удар – це основа основ будь-якого оперативного військового мистецтва ”, – пояснив експерт.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Для російських окупантів на сьогоднішній день східний плацдарм є пріоритетним, тому ЗСУ робитимуть все можливе, щоб не допустити захоплення нових територій, і продовжать звільняти нові.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Вони вже оголосили про свою «перемогу» у "ЛНР", і тепер намагаються до сезону дощів захопити Донецьку область. Погані погодні умови не дозволять легко пересуватися тяжкою технікою. Замкнути кордони - ключова їхня мета, але цього не станеться.

Згадаймо , що найбільші їхні успіхи – Сєвєродонецьк та Лисичанськ – були більше місяця тому. Далі вони суттєво просунутися не змогли. Якість українського опору зростає з кожним днем ​​все більше. На мою думку, переломний момент може настати тоді, коли ми матимемо хорошу якісну авіацію. Її ми можемо отримати за ленд-лізом десь на середину осені ", - сказав Черник.

Нагадаємо, що Юрій Романенко відреагував на нападки міжнародників у бік України, звинуватили у веденні війни

Раніше повідомлялося, що росіяни вбили двох його побратимів і отримали миттєву розплату: боєць Іван пообіцяв боротися проти ворога до останнього

Також російські пропагандисти звинуватили Київ у загостренні навколо Тайваню .