Росіяни визначили для себе пріоритетні напрямки на Донбасі найближчим часом. Намагаються захопити ще з 2014 року, але не вистачає досвіду.

Про це стало відомо завдяки новим даним, які опубліковані американським Інститутом вивчення війни – ISW .

На цих напрямках вже зараз ведуться запеклі бойові дії, адже вони для путіна є пріоритетними у цій війні. Йдеться про місто Харків, Сіверсько-Лисичанський район; Бахмут; район міст Авдіївка-Донецьк; Південь України.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Дані позиції говорять про те, що в Кремлі хочуть найближчим часом захопити Бахмут, а також Сіверск. Вони бажають ще взяти під контроль території, на які розраховували ще 2014 року, але не впоралися.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Сподіваємося, що їхнім планам не судилося збутися, і Збройні сили України дадуть їм відсіч найближчим часом.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

До речі, висока концентрація добровольчих батальйонів навколо Ізюму та Слов'янська свідчить про те, що ця територія не в центрі уваги Росії та може бути вразливою перед українськими контратаками.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

При цьому, як зазначили в ISW, склад місцевих військ у межах південних областей України є досить різноманітним, що відрізняється від ситуації на інших напрямках.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Нагадаємо, що гелікоптери з дефектами та бронемашини без броні: Кремль посилає окупантів на забій у консервних банках

Раніше повідомлялося, що російські окупанти усвідомили, що трибуналу не уникнути і знищують докази злочинів в Україні .

Також українські захисники тримаються під шаленим артилерійським вогнем: Валерій Залужний повідомив про ситуацію на фронті