У липні були розмови про те, що Словаччина може передати Україні свої винищувачі МіГ-29 для війни з російськими окупантами. І зараз стало відомо, коли це станеться.

Згідно із заявами словацьких ЗМІ, які відштовхуються від слів міністра оборони країни Ярослава Надя, постачання можуть відбутися вже у вересні. Точна кількість поки невідома, проте, за попередніми даними, може йтися про 11 або 12 літаків, які зараз має Словаччина.

Ярослав Надь, фото з вільних джерел
Ярослав Надь, фото з вільних джерел

За словами міністра, Словаччина перестане використовувати винищувачі в своїх цілях, тому готова передати їх Україні. Братислава отримає за літаки гроші від Євросоюзу чи бойову техніку від НАТО. Надь зазначив, що вартість "пташок" обчислюються сотнями мільйонів євро.
До речі, окрім літаків МіГ-29 Словаччина також обіцяла передати Україні танки T-72M, хоча не виключено, що вони вже в Україні.
Для довідки: винищувач МіГ-29 є багатоцільовою радянською розробкою четвертого покоління. Він призначений для знищення керованими ракетами та вогнем з бортової гармати всіх типів повітряних цілей у простих та складних метеоумовах, а також для ураження наземних цілей.

Винищувачі МіГ-29, фото з вільних джерел
Винищувачі МіГ-29, фото з вільних джерел

Раніше ми писали про те, що окупанти горітимуть ще активніше: Великобританія передасть ЗСУ додаткові РСЗВ та безліч ракет

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олексій Арестович давав Києву 2 тижні на початку війни, а ОП Зеленського 12 годин: "Вони ідіотами виявилися"

Також портал Знай.ua писав, що Михайло Подоляк натякнув окупантам, що "бавовна" у Криму - це лише початок: "Карма знайде скрізь"