Українські захисники знищили десятки найновіших російських винищувачів Су-35. Через це ворог планує залучати до бойових дій давно списані літаки. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Воїни ЗСУ під час повномасштабної війни неодноразово довели, що навіть з перевагою в техніці та живій силі російським окупантам не перемогти. І ось у Генштабі заявили, що за період бойових дій українські захисники знищили дві ескадрильї нових російських винищувачів Су-35. Зазначається, що літаки показали вкрай низький рівень живучості в Україні.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"За час повномасштабної агресії окупанти втратили дві ескадрильї таких літаків. Це близько 24 одиниць", - сказав Олексій Громов.

Пілоти ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
Пілоти ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також у Генштабі наголосили, що лише за минулий тиждень бійці ЗСУ знищили 27 повітряних цілей. Великі втрати в авіаційній техніці змушують Кремль пересаджувати пілотів на Су-24М. Це застарілі літаки, які були списані.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у Кремлі хочуть помститися Україні за Крим, проте ресурсів практично не залишилося – Олег Жданов.

Також наш портал інформував, що російські окупанти визнали, що кремлівська пропаганда побудована на брехні: закликали родичів не дивитися телевізор.

Крім того, ми писали, що американський дипломат розповів, чому Україні важливо повернути Крим найближчим часом: "Зараз на кону все".