Росіяни продовжують втрачати підтримку у всьому світі. На цей раз у Фінляндії вирішили позбутися подарунків колишнього СРСР, які символізували світ.

Про це повідомила фінська служба Yle .

Справа в тому, що в місті Гельсінкі з 1989 року стояла пам'ятка "Світ у всьому світі", яку вони отримали від СРСР. Зараз, як ми бачимо, це було вкрай лицемірно з боку російського уряду, тому було ухвалено рішення його демонтувати.

Пам'ятник у Фінляндії, фото: вільне джерело
Пам'ятник у Фінляндії, фото: вільне джерело

Демонтаж був напруженим, оскільки має значну вагу, проте, у результаті весь процес пройшов благополучно. Тепер, на місці пам'ятника влада планує обладнати тротуар.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Він належить Художньому музею Гельсінкі і буде доставлений на склад у регіоні Східна Всемаа. Везти його будуть морем баржів, оскільки вага дійсно величезна.

Пам'ятник у Фінляндії, фото: вільне джерело
Пам'ятник у Фінляндії, фото: вільне джерело

Що ж робити з цим монументом далі вирішить місцева влада разом із музеєм трохи пізніше.

Нагадаємо, що Гельсінкі отримав цю споруду від Москви ще 1989 року, і відкрили її для громадськості вже за рік. Ще тоді пам'ятник викликав безліч дискусій, і нарешті було прийнято правильне рішення.

1991 року пам'ятник сильно постраждав. Тоді обурені студенти облили його смолою і обліпили пір'ям на знак протесту, адже вони вважали, що такий стиль не підходить Гельсінкі, і мали рацію.

Кордон Фінляндії та Росії
Кордон Фінляндії та Росії

Створив його скульптор Олег Кирюхін, і задум був у групі людей, які несуть над собою земну кулю. Все це символізувало світ, якого немає, як ми бачимо останніми роками.

Нагадаємо, що Bayraktar отримає український дух: легендарні безпілотники виготовлятимуть прямо у нас

Раніше повідомлялося, що загроза облоги Миколаєва: стало відомо про скупчення 25 тисяч російських військ

Також, секретар РНБО Олексій Данилов зробив важливу заяву про контрнаступ ЗСУ