На Запорізькій атомній електростанції в окупованому Енергодарі помічено підозрілу активність російських солдатів. Українське джерело "The Insider" стверджує, що на територію АЕС заїжджають ворожі військові вантажівки, а загарбники розвантажують невідомий вантаж.

За даними видання, колона військових машин прибула на територію АЕС 2 серпня і окупанти, ймовірно, замінували машинну залу першого енергоблоку вибухівкою.

Запорізька АЕС, фото із вільних джерел
Запорізька АЕС, фото із вільних джерел

За словами ще одного джерела, на території АЕС знаходяться близько 500 російських солдатів і військова техніка, у тому числі БТРи, зенітні установки та техніка для радіохімічної розвідки, а територія навколо станції замінована ворожими військами.

А ще поблизу села Водяне біля АЕС знаходяться батареї ГРАДів, а міни та боєкомплект окупанти зберігають у безпосередній близькості до енергоблоків, під естакадами, причому частина боєкомплекту навіть усередині енергоблоку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Є ймовірність того, що під час відступу ворог захоче "спалити за собою всі мости", тож історія з Чорнобилем може повторитися, внаслідок чого під загрозою буде не лише Україна, а й кілька європейських країн.

Керував захопленням генерал-майор Олексій Домбровський, але після командування передали генерал-майору РХБЗ ЗС РФ Валерію Васильєву.

Окупанти. Фото: скриншот Youtube
Окупанти. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, росіяни розпочали новий етап війни, і намагаються посіяти панічні настрої: українців закликали дотримуватись інформаційної гігієни.

Як повідомляв Знай.ua, пропагандист закликав до біологічного знищення українців: такого соромилися навіть фашисти.

Також портал Знай.ua писав, мрія українців №1: військовий експерт назвав зброю, яка зможе знищити Кримський міст