Черговий прогноз щодо того, чи потрібно завдавати удару по Кримському мосту, і чи справді це буде ефективно.

З цього приводу вирішив висловитись експерт Defense Express Іван Киричевський під час інтерв'ю порталу " Апостроф ".

На його думку, знищити Кримський міст неможливо за допомогою однієї чи навіть двох ракет. Для цього українським військовим знадобиться виконати спеціальну операцію та провести масований обстріл цієї споруди.

При цьому якщо західні партнери нам нададуть далекобійні ракети, то спочатку можна буде вдарити не по самому мосту, а по іншому об'єкту.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Для знищення мосту може знадобитися щонайменше 10 ракет - ATACMS, "Нептун" або "Гарпун".

"Навіть практика того, як росіяни намагалися знищити міст у Затоці, показала, що якою б потужною ракета не була, а вони стріляли ракетою Х-22 з бойовою частиною масою одну тонну, то однієї-двох ракет мало. Щодо якихось ДРГ , безпілотників, це такі опції, які враховуватимуть планувальники у Збройних силах України, коли настане час бити цим об'єктом", - пояснив експерт.

Кримський міст. Фото: Youtube
Кримський міст. Фото: Youtube

Можна за допомогою ракет від Заходу спочатку завдати ударів по інших стратегічних об'єктах у Криму. Наприклад, аеродроми, залізничні вузли, а також з енергетичних об'єктів.

"Можливо тоді завдання знищення Кримського мосту як наступний етап операції може вийти набагато простіше, ніж це представляється на даний момент", - підсумував Іван Киричевський.

Нагадаємо, що ворог хотів зайняти українські позиції, натомість посів місце у пакеті: особливості роботи снайперів ЗСУ

Раніше повідомлялося, що ювелірна робота ЗСУ на Херсонському напрямку зробила росіян уразливими: залишилися без залізничного сполучення до Криму

Також, путін вже не той? Кирило Буданов розповів, чи справді росією керують двійники диктатора