Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович не відстає від трендів, і також вирішив висловити ситуацію з Китаєм та Тайванем. "Дружня" росія країна принижена.

Про це він заговорив під час чергової розмови з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним.

Останні кілька днів виявилися неймовірно напруженими, оскільки світ ще ніколи не був таким близьким до Третьої світової війни. Все через візит спікера Палати представників США Ненсі Пелосі до Тайваню. Це перший візит такого рівня за останні 25 років.

За словами Олексій Арестовича, американці показали, на що вони здатні, і поставили на місце Китай.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Олексій Арестович, фото: Instagram
Олексій Арестович, фото: Instagram

«Американці "продавили" – взяли та нахабно "сіли" на Тайвань, показавши всім, хто на Земній кулі господар. Всерйоз можна було не сподіватися, що КНР розпочне третю світову війну. У домовленості між Сі Цзіньпіном та Джо Баденом я не дуже вірю, бо домовитись неможливо. Це всі ігри напередодні листопадових виборів у США. Демократам потрібно терміново щось показати, що не лише республіканцями жива людина", - сказав Олексій Арестович.

Те, що зараз вдалося уникнути конфлікту – неймовірно важливо для України, адже у разі початку нової війни фокус би змістився з України, і тоді допомоги для нас поменшало б. Однак, ще не кінець, адже Китай пообіцяв відповісти за такі дії США та Тайваню, проте сподіваємось, що все закінчиться благополучно.

Нагадаємо, що світові лідери розпочали найнапруженішу боротьбу з часів холодної війни: Африці потрібно вибрати між Заходом та Росії.

Раніше повідомлялося, що День Незалежності 2022: астролог повідала, до чого готуватися українцям і хто у найбільшій небезпеці

Також військовий експерт прокоментував нові удари окупантів з Білорусі та дефіцит тактичних ракет.