Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Угорщина та її влада ставиться до війни в Україні неоднозначно, і тому шляхи їхніх держав розійшлися.

Моравецького відверто запитали, що він думає про висловлювання прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який 23 липня заявив, що через війну в Україні польсько-угорське співробітництво трохи струснулося. Його відповідь опублікували у виданні Dziennik Gazeta Prawna.

Віктор Орбан, фото з вільних джерел
Віктор Орбан, фото з вільних джерел

Орбан тоді зазначив, що цілі двох держав однакові, але "проблема на боці серця", адже угорці розглядають цей конфлікт як війну двох слов'янських народів, а от поляки "відчують, що вони також воюють у ньому".

"Я підтверджую слова прем'єр-міністра Орбана про те, що шляхи Польщі та Угорщини розійшлися", – заявив Моравецький.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Матеуш додав, що Польща не бере участі у війні в Україні, але всіляко допомагає їй у боротьбі за свободу та незалежність.

"Війну ведуть українці. Героїчна боротьба українців підтримується зброєю – переважно американською, а також британською, польською та з багатьох інших місць – практично з усієї Європи, метою якої є допомогти їм захистити свій суверенітет", - сказав прем'єр-міністр.

Моравецький пояснив, що Польща намагається допомогти Україні "витримати переважний тиск ворога, агресора та жорстокий напад Росії".

"Ми хочемо, щоб Україна вижила та зберегла свою територіальну цілісність, свій суверенітет. Я вірю, що це станеться", - сказав глава польського уряду.

Матеуш Моравецький, фото з вільних джерел
Матеуш Моравецький, фото з вільних джерел

Раніше ми писали про те, що Пентагон задоволений, як Україна використовує зброю та готує новий пакет військової допомоги

Як повідомляв Знай.ua, окупанти перевдягаються в цивільний одяг, сподіваючись втекти з України

Також портал Знай.ua писав, що держсекретар США Ентоні Блінкен засумнівався в доцільності визнання росії державою – спонсором тероризму