Конгресвумен США Вікторія Спартц звернулась до ООН із закликом зупинити зернову угоду, допоки Україна не отримає належних гарантій безпеки. Українській МЗС відреагував на її звернення

Вікторія Спартц. Фото: скрин відео
Вікторія Спартц. Фото: скрин відео

Відповідна інформація опублікована на офіційному сайті МЗС.

Як відомо, 29 липня Спартц направила листа генеральному секретарю ООН. Вона висловила розчарування тим, що ООН не взяла на себе керівну роль для організації стабілізації в україні. На її думку, в Чорне море необхідно направити кораблі з метою забезпечення функціонування гуманітарних коридорів.

За словами американської конгресвумен, вона розчарована відсутністю активної керівної ролі ООН для стабілізації ситуації в Україні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

"Зернова угода", яка не має належних механізмів виконання, може дуже дорого коштувати Україні. Як вам добре відомо, за кілька годин після підписання цієї угоди Росія вдарила крилатими ракетами українським портом в Одесі. Це ще раз підтверджує, що Росії не можна довіряти, і вона фактично заперечує цю угоду", - каже у листі конгресвумен.

У МЗС відреагували на заяву Спартц та повідомила, якби Україна не була б впевнена у здатності захистити південного регіону від атак з Чорного моря, то не брала б участі в жодних домовленостях.

"Відповідно до "зернової" домовленості, ООН та Туреччина взяли на себе зобов’язання забезпечити виконання домовленості з боку Росії. Україна завершила необхідну підготовку для відновлення безпечного експорту зернових і очікує на відповідні кроки інших сторін. Безпекову ситуацію контролюють ЗСУ", - говориться у повідомленні.

Лист Вікторії Спартц, скрин spartz.house.gov/
Лист Вікторії Спартц, скрин spartz.house.gov/

Раніше Знай повідомляв, Олексій Арестович деморалізував російських окупантів і вказав їм на дві великі помилки в Україні.

Також наш портал інформував, канадський експерт розкрив секрет провалу путіна в Україні, як безладний підхід призвів до десятків тисяч жертв.

Крім того, ми писали, трупів набагато більше: у США назвали кількість загиблих та поранених окупантів.