Стало відомо про те, як шукатимуть людей, які, на жаль, зникли безвісти на війні в Україні. Закликали родичів прискорити цей процес.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко у офіційному Telegram-каналі відомства.

Справа в тому, що правоохоронці попросили родичів безвісти зниклих українців здавати зразки ДНК. Цей процес значно прискорить процес ідентифікації загиблих на війні.

"Загалом виявлено близько 1600 тіл українців. Частина з них ще не ідентифікована. Тому я прошу прямих родичів зниклих безвісти або загиблих прийти в поліцію та скласти тест на ДНК, щоб ми могли цю роботу прискорити", - каже Ігор Клименко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Наприклад, криміналісти з Нацполіції показали свою ефективність під час роботи на місцях ворожих ракетних обстрілів у містах Вінниця та Кременчук. Там, як ми знаємо, загинуло та травмувалася величезна кількість людей.

Поліція, фото: Facebook
Поліція, фото: Facebook

Однак завдяки мобільним ДНК-лабораторіям, які Україна отримала від західних партнерів, у фахівців з'явилася можливість проводити ДНК-тести на місці. Незабаром із США мають доставити ще приблизно 26 таких, що значно спростить та прискорить роботу.

Ігор Клименко, фото з Facebook МВС
Ігор Клименко, фото з Facebook МВС

Варто зазначити, що росіяни невпинно обстрілюють територію України із ракет. Саме тому в жодному разі не можна ігнорувати сигнали повітряних тривог, адже окупантам абсолютно начхати на життя людей.

Нагадаємо, що дрони закидають вудками: ноу-хау від "другої армії" вразить будь-кого

Раніше повідомлялося, що День Незалежності 2022: астролог повідала, до чого готуватися українцям і хто у найбільшій небезпеці

Також, родичі загиблих не зможуть придбати обіцяну "ладу" - українські експерти підказали, як урятувати життя російським військовим